Čas přípravy: 10 min
Čas vaření: 30 min
Množství: 7 porcí

Plněné knedlíky uzeným masem. Prostě klasika, jen upravená na LowCarb


Suroviny:

NA TĚSTO:

  • 50 g mandlové mouky
  • 50 g kokosové mouky
  • 25 g dýňové mouky
  • 25 g psyllia
  • 3 vejce
  • 250 g tučného tvarohu
  • sůl

NÁPLŇ :

  • 500 g uzené krkovice
  • 1 větší cibule
  • sádlo

PŘÍLOHA:

  • kysané zelí
  • 2 cibule
  • sádlo
  • hrstička kmínu
  • sůl
  • trocha povoleného sladidla je-li třeba

Postup:

Smícháme všechny sypké suroviny a promícháme.

Tvaroh s vejci vyšleháme a přidáme k sypké směsi a vypracujeme těsto. Těsto necháme cca 15 minut odpočinout při pokojové teplotě.

Mezitím si orestujeme na troše sádla na kostičky nakrájenou cibuli s uzenou krkovicí.

Do kastrolu si dáme kysané zelí, přidáme kmín a podlijeme trochou vody a dusíme cca 10 minut. Dochutíme je-li třeba solí, sladidlem …

Na pánvi,na troše sádla si orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli dozlatova. A přidáme ji k dušenému zelí.

A teď ke knedlíkům …. Navlhčíme si dlaně je-li třeba a vytvarujeme 7 koulí. Vytvoříme placky a plníme směsí orestované krkovice s cibulí.. Knedlíky jdou krásně tvarovat, nelepí se!

Knedlíky vaříme v osolené vroucí vodě. Když vyplavou, necháme je ještě cca 7 minut vařit.

Knedlíky jsou dobré rovnou vyndané z vroucí vody, ale za mě lepší varianta je, že je necháme pár minut oschnout (10 minut) a poté je opečeme ze všech stran na pánvi na troše sádla.

Předchozí článekObložený hovězí vývar
Další článekKvětáková pizza

5 KOMENTÁŘE

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno