Plněné knedlíky uzeným masem. Prostě klasika, jen upravená na LowCarb
Suroviny:
NA TĚSTO:
- 50 g mandlové mouky
- 50 g kokosové mouky
- 25 g dýňové mouky
- 25 g psyllia
- 3 vejce
- 250 g tučného tvarohu
- sůl
NÁPLŇ :
- 500 g uzené krkovice
- 1 větší cibule
- sádlo
PŘÍLOHA:
- kysané zelí
- 2 cibule
- sádlo
- hrstička kmínu
- sůl
- trocha povoleného sladidla je-li třeba
Postup:
Smícháme všechny sypké suroviny a promícháme.
Tvaroh s vejci vyšleháme a přidáme k sypké směsi a vypracujeme těsto. Těsto necháme cca 15 minut odpočinout při pokojové teplotě.
Mezitím si orestujeme na troše sádla na kostičky nakrájenou cibuli s uzenou krkovicí.
Do kastrolu si dáme kysané zelí, přidáme kmín a podlijeme trochou vody a dusíme cca 10 minut. Dochutíme je-li třeba solí, sladidlem …
Na pánvi,na troše sádla si orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli dozlatova. A přidáme ji k dušenému zelí.
A teď ke knedlíkům …. Navlhčíme si dlaně je-li třeba a vytvarujeme 7 koulí. Vytvoříme placky a plníme směsí orestované krkovice s cibulí.. Knedlíky jdou krásně tvarovat, nelepí se!
Knedlíky vaříme v osolené vroucí vodě. Když vyplavou, necháme je ještě cca 7 minut vařit.
Knedlíky jsou dobré rovnou vyndané z vroucí vody, ale za mě lepší varianta je, že je necháme pár minut oschnout (10 minut) a poté je opečeme ze všech stran na pánvi na troše sádla.
Dobrý den, bohužel nemám dýňovou mouku. Doporučili byste mi jiný poměr muk, aby bylo těsto dobré? Děkuji
Dobrý den, mouku lze zaměnit za mouku z lněného semínka ve stejném poměru 😉
Děkuji Vám za odpověď. Ještě mám dotaz k psylliu – má se rozmixovat a nebo se dá použít ve stavu, v jakém ho koupím? Moc děkuji za odpověď.
Přidejte ve stavu, v jakém ho koupíte 🙂…
Dobrý den, tato mouka lze zaměnit za mouku z lněného semínka ve stejném poměru 😌