Omáčka z nivy
Omáčka z nivy

Čas přípravy: 5 min

Čas vaření: 10 min

Množství: 4 porce

Smetanovo-nivová omáčka je rychlá na přípravu co víc, není na ní co zkazit. Pokud je příliš řídká, zahustíme sýrem, pokud nám zhoustla až moc, přilijete trochu smetany nebo mléka.


Suroviny:

  • 160 g nivy
  • 1 větší cibule
  • 400 ml smetany (33 %)
  • 1 lžíce másla
  • sůl
  • pepř

Postup:

Cibuli nakrájíme nadrobno, nivu nastrouháme. Na rozehřátém másle spěníme cibuli a necháme ještě minutku restovat. Přilijeme smetanu, přidáme nivu a mícháme, dokud nevznikne krémová omáčka. Dochutíme pepřem a případně solí. Niva je však sama o sobě slaná dost, proto většinou není potřeba dosolovat.

Krůtí maso s omáčkou z nivy
Krůtí maso s omáčkou z nivy

Výživové údaje omáčky z nivy *na 100 g
Energie161 kcal
Bílkoviny8,11 g
Sacharidy 5,06 g
Tuky12,24 g

*Uvedené nutriční hodnoty jsou pouze orientační, záleží na konkrétních použitých surovinách a jejich přesném množství.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno