Čas přípravy: 5 min
Čas vaření: 0 min
Množství: 4 porcí

Tuňáková pomazánka se hodí na slavnostní pohoštění, ale i jako svačina či zdravá večeře. A tento recept je velmi jednoduchý, ale výsledkem je lahodná chuť.


Suroviny:

  • 100 g okapaného tuňáka
  • 200 g čerstvého smetanového sýra (Philadelphia, případně Ricotta, Lučina nebo Žervé)
  • 2-3 PL majonézy
  • 50 g strouhaného tvrdého sýra (Eidam, Gouda)
  • kari koření
  • cibule nakrájené na drobno
  • pepř
  • sůl
  • citrónová šťáva

Postup:

Tuňáka rozmačkáme vidličkou a dobře promícháme se smetanovým sýrem a majonézou. Vmícháme na drobno nakrájenou cibuli a nastrouhaný tvrdý sýr. Dochutíme kari kořením, solí, pepřem a citronovou šťávou.

Předchozí článekJogurtové bulky
Další článekTuňáková pomazánka s olivami

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno