Čas přípravy: 5 min
Čas vaření: 0 min
Množství: 4 porcí
Tuňáková pomazánka se hodí na slavnostní pohoštění, ale i jako svačina či zdravá večeře. A tento recept je velmi jednoduchý, ale výsledkem je lahodná chuť.
Suroviny:
- 100 g okapaného tuňáka
- 200 g čerstvého smetanového sýra (Philadelphia, případně Ricotta, Lučina nebo Žervé)
- 2-3 PL majonézy
- 50 g strouhaného tvrdého sýra (Eidam, Gouda)
- kari koření
- cibule nakrájené na drobno
- pepř
- sůl
- citrónová šťáva
Postup:
Tuňáka rozmačkáme vidličkou a dobře promícháme se smetanovým sýrem a majonézou. Vmícháme na drobno nakrájenou cibuli a nastrouhaný tvrdý sýr. Dochutíme kari kořením, solí, pepřem a citronovou šťávou.