Čas přípravy: 5 min
Čas vaření: 10+15 min
Množství: 2 porce
Obtížnost: jednoduché

Snadná a lahodná pizza, která provoní Váši kuchyň slunnou Itálie.


Suroviny:

Těsto:
100g Lučina
100 g Tvrdý sýr Gouda, Čedar…
4 PL Mandlová mouka
1 vejce (L cca 62g)
sůl

Ozdoba:
Žampiony
Černé olivy100g
Sýr Parmezán
Bazalka

Omáčka Sugo

Postup:

Lučinu a nastrouhaný tvrdý sýr Gouda, Čedar… rozehřejte v mikrovlnce, přidejte mandlovou mouku, vejce a sůl. Důkladně promíchejte do lepivého těsta.
Ruce si potřete olivovým olejem a těsto roztáhnout do formy na požadovaný tvar.

Sugo omáčku používám svůj recept dělaný z domácích rajčat, který najdete na tomto webu pod tímto odkazem.
Sugo omáčku si uděláte z rajčat, která na vršku nakrojíte a spaříte pár minut ve vařící vodě, aby jste je mohli zbavit slupky, rozkrojíte a vyndáte semínka… rozkrajíte na malé kostičky a trochu promačkáte vidličkou, přidáte sůl, nasekanou bazalku a dochutíte březovým cukrem.

Těsto na několika místech propíchněte vidličkou.

Těsto dejte péct do trouby rozpálené na 200°C na 10 minut, zlatavé těsto vyndejte a nechte chvilku vychladnout.

Na těsto rozetřete v tenké vrstvě omáčku Sugo. Sugo omáčku používám svůj recept dělaný z domácích rajčat. Na rozetřenou omáčku poklaďte na tenké plátky nakrájený sýr Mozarella, na plátky nakrájené žampiony, rajčata a černé olivy. Zasypte strouhaným sýrem parmezánem. Neodmyslitelně patří na pizzu lístky bazalky a proto na ni nezapomeňte. 5-10 lístků stačí na to aby provonělo vaší skvělou pizzu a dalo jí punc slunné Itálie.

Nazdobenou pizzu zalapejte olivovým olejem a zapečte v troubě 15 minut při teplotě 200°C.

Před podáváním nazdobte hrstí čerstvé rukoly.


Pizza se žampiony a olivami
Moje malá „klíšťa“
Předchozí článekOmáčka Sugo
Další článekRýže z květáku

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno