Čas přípravy: 10 min
Čas vaření: 45 min
Množství: 4 porcí

Polévka s výrazná barvou i chutí. Vynikající podzimní krémová polévka, kterou si budete chtít dávat znova a znova.


Suroviny:

  • 500 g červené řepy
  • 1 kousek čerstvého zázvoru
  • 1 větší cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 malá chilli paprička
  • 1 PL olivového oleje
  • 1 l zeleninového vývaru
  • sůl
  • 2 bílky

Postup:

Oloupeme červenou řepu, nakrájíme na malé kousky, aby se rychleji uvařila.

Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Zázvor oloupeme a nastrouháme Malou chilli papričku nakrájíme na malá kolečka.

Zahřejeme olej ve větším hrnci. Řepu, cibuli, zázvor a chilli papričku na něm při střední teplotě pár minut opékáme. Vše zalijeme vývarem a vařím asi 40 minut do té doby, než je řepa měkká. Všechno rozmixujeme dohladka a dochutím solí a mletým bílým pepřem.

Ze dvou bílků si připravíme tuhý sníh, který lehce osolíme. Tuto hmotu rozprostřeme na lehce omaštěnou pánvičku. Na malé teplotě pečeme jako omeletu, kterou přikryjeme pokličkou a asi po dvou minutách překlopíme na talířek, přesuneme zpět na pánvičku a dopečeme druhou stranu. Již nepřikrýváme pokličkou. Hotový opečenou sněhovou placku nakrájíme na nudle a vložíme do polévky.

Předchozí článekKokosáček
Další článekPečené kachní prso se salátem z červené řepy

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno