Čas přípravy: 10 min
Čas vaření: 60 min
Množství: 6-8 porcí
Snadný a rychlý recept, který je vynikající nejen jako teplé hlavní jídlo, ale také jako studený pokrm.
Suroviny:
- 500 g mletého hovězího masa
- 1-2 cukety dle velikosti
- sůl
- pepř
- 4 stroužky česneku
- hrst bylinek ( provensálské koření )
- 3 vejce
- 200 ml smetany ke šlehání
- 1 ČL plnotučné hořčice
- hrst strouhaného parmazánu
Postup:
Předehřejeme troubu na 180°C.
Cuketu si nakrájíme na silnější kolečka a zlehka ji z obou stran osolíme.
V misce smícháme mleté maso, bylinky, 1 vajíčko, utřený česnek. Osolíme, opepříme.
Vytvarujeme placičky o podobné velikosti jakou jsou kolečka z cukety.
Vezmeme zapékací misku a rovnáme na střídačku cuketu s masem.
Do misky dáme zbylá dvě vajíčka, která rozkvedláme, osolíme, opepříme. Přidáme lžičku hořčice a hrst strouhaného parmazánu.
Dáme péct na cca 60 minut.