Čas přípravy: 10 min
Čas vaření: 60 min
Množství: 6-8 porcí

Snadný a rychlý recept, který je vynikající nejen jako teplé hlavní jídlo, ale také jako studený pokrm.


Suroviny:

  • 500 g mletého hovězího masa
  • 1-2 cukety dle velikosti
  • sůl
  • pepř
  • 4 stroužky česneku
  • hrst bylinek ( provensálské koření ) 
  • 3 vejce
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 1 ČL plnotučné hořčice
  • hrst strouhaného parmazánu

Postup:

Předehřejeme troubu na 180°C.

Cuketu si nakrájíme na silnější kolečka a zlehka ji z obou stran osolíme.

V misce smícháme mleté maso, bylinky, 1 vajíčko, utřený česnek. Osolíme, opepříme.

Vytvarujeme placičky o podobné velikosti jakou jsou kolečka z cukety.

Vezmeme zapékací misku a rovnáme na střídačku cuketu s masem.

Do misky dáme zbylá dvě vajíčka, která rozkvedláme, osolíme, opepříme. Přidáme lžičku hořčice a hrst strouhaného parmazánu.

Dáme péct na cca 60 minut.

Předchozí článekDort “růžoFka” Pink cake
Další článekVepřová ledvinky na cibulce

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno