Dýňový muffin plněný krémovým sýrem je dezert na kterém si můžete pochutnat po celý rok, zejména však na podzim a v zimě. Recept kombinuje dýňové muffiny se slazeným smetanovým sýrem pro příjemný chuťový zážitek.
Suroviny:
- 200 g smetanového sýra
- 4 vejce (velká)
- 4 ČL prášek do pečiva
- 2 ČL dýňové koření
- 1 1/2 šálku mandlové mouky
- 1 ČL vanilkový extrakt
- 3/4 šálku dýňové pyré
- 2/3 šálku a 1 lžíci cukr
- 1/2 šálku Máslo (změkčené)
- 1/2 šálku Kokosová mouka
- 1/2 ČL Sůl
Postup:
Nastavte troubu na 175°C a vymažte muffinovou formu s 12 děleními. Můžete jej také vyložit papírovými košíčky na muffiny.
Vezměte velkou misku a přidejte povolené máslo a cukrk. Pokračujte v šlehání, dokud nezískáte hladkou, nadýchanou směs. Nyní přidávejte do směsi po jednom vejce a pokračujte ve šlehání.
Dále do misky nalijte dýňové pyré a vanilku a důkladně promíchejte. Odložte stranou.
Vezměte další misku a přidejte do ní mandlovou mouku, prášek do pečiva, kokosovou mouku, dýňové koření a sůl. Vše promíchejte aby se netvořily hrudky.
Sypkou směs přidejte do misky s máslovou směsí a vymíchejte do hladkého těsta. Těsto rovnoměrně rozdělte do formiček na muffiny.
Vezměte malou misku a smíchejte smetanový sýr s cukrem. Směs smetanového sýra rovnoměrně rozložte na již připravené těsto ve formičkách.
Formu vložte do trouby a pečte asi 20 až 25 minut.
Vyjměte plech na muffiny z trouby a odložte stranou. Podávejte teplé nebo při pokojové teplotě nebo chlazené.