Muffiny plněné krémovým sýrem
Čas přípravy: 10 min
Čas vaření: 20 min
Množství: 12 porce
Obtížnost: snadné

Dýňový muffin plněný krémovým sýrem je dezert na kterém si můžete pochutnat po celý rok, zejména však na podzim a v zimě. Recept kombinuje dýňové muffiny se slazeným smetanovým sýrem pro příjemný chuťový zážitek.


Suroviny:

  • 200 g smetanového sýra
  • 4 vejce (velká)
  • 4 ČL prášek do pečiva
  • 2 ČL dýňové koření
  • 1 1/2 šálku mandlové mouky
  • 1 ČL vanilkový extrakt
  • 3/4 šálku dýňové pyré
  • 2/3 šálku a 1 lžíci cukr
  • 1/2 šálku Máslo (změkčené)
  • 1/2 šálku Kokosová mouka
  • 1/2 ČL Sůl

Postup:

Nastavte troubu na 175°C a vymažte muffinovou formu s 12 děleními. Můžete jej také vyložit papírovými košíčky na muffiny.

Vezměte velkou misku a přidejte povolené máslo a cukrk. Pokračujte v šlehání, dokud nezískáte hladkou, nadýchanou směs. Nyní přidávejte do směsi po jednom vejce a pokračujte ve šlehání.

Dále do misky nalijte dýňové pyré a vanilku a důkladně promíchejte. Odložte stranou.

Vezměte další misku a přidejte do ní mandlovou mouku, prášek do pečiva, kokosovou mouku, dýňové koření a sůl. Vše promíchejte aby se netvořily hrudky.

Sypkou směs přidejte do misky s máslovou směsí a vymíchejte do hladkého těsta. Těsto rovnoměrně rozdělte do formiček na muffiny.

Vezměte malou misku a smíchejte smetanový sýr s cukrem. Směs smetanového sýra rovnoměrně rozložte na již připravené těsto ve formičkách.

Formu vložte do trouby a pečte asi 20 až 25 minut.

Vyjměte plech na muffiny z trouby a odložte stranou. Podávejte teplé nebo při pokojové teplotě nebo chlazené.

Předchozí článekDomácí dýňové pyré
Další článekHokajďáky

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno