Opravdu rychlé jídlo. Avokádo, salát a sladká kedlubna s pomerančovým dresinkem pozvedne salát do nebes.
Suroviny:
- 1 PL pomerančová šťávy
- 4 lžíce olivového oleje
- malý svazek jemně pokrájené pažitky
- 150 g směsi různých zelených salátových listů
- 1ks Avokádo
- 1ks Kedlubna
- 1ks Salátová okurky
- Sůl
- Ocet
- 1-2ks Vejce
- dresink
Postup:
Jednu lžíci pomerančové šťávy smíchejte se solí, 4 lžícemi olivového oleje a malým svazkem jemně nasekané pažitky. Dejte vychladit.
Promíchejte 150 g různých zelených salátových listů, přidejte nakrájené avokádo, nakrájenou salátovou okurku, na hrubo nastrouhanou kedlubnu a zalijte vychlazeným dresinkem.
Podávejte se zastřeným vejcem, jehož příprava je jednoduchá.
Vajíčko rozklepnete do misky naplněné octem. Ocet zatáhne vajíčko jakousi slupkou a nedovolí mu se roztéci.
Pak již klasika – kastrol s vařící osolenou vodou, kde lžící či vařečkou utvoříte vír a po okraji vlijete ocet s vajíčkem. Až začne voda znovu vařit, vypnete přívod tepla a necháte tak dvě minuty v horké vodě „dojít“.
Potom lžící opatrně vyndejte vajíčko do studené vody, tím zastavíte proces vaření a žloutek zůstane krásně tekutý – a o to přeci jde.