Zelená jarní salát
Čas přípravy: 5 min
Čas vaření: 2 min
Množství: 1 porce
Obtížnost: jednoduché

Opravdu rychlé jídlo. Avokádo, salát a sladká kedlubna s pomerančovým dresinkem pozvedne salát do nebes.


Suroviny:

  • 1 PL pomerančová šťávy
  • 4 lžíce olivového oleje
  • malý svazek jemně pokrájené pažitky
  • 150 g směsi různých zelených salátových listů
  • 1ks Avokádo
  • 1ks Kedlubna
  • 1ks Salátová okurky
  • Sůl
  • Ocet
  • 1-2ks Vejce
  • dresink

Postup:

Jednu lžíci pomerančové šťávy smíchejte se solí, 4 lžícemi olivového oleje a malým svazkem jemně nasekané pažitky. Dejte vychladit.

Promíchejte 150 g různých zelených salátových listů, přidejte nakrájené avokádo, nakrájenou salátovou okurku, na hrubo nastrouhanou kedlubnu a zalijte vychlazeným dresinkem.

Podávejte se zastřeným vejcem, jehož příprava je jednoduchá.

Vajíčko rozklepnete do misky naplněné octem. Ocet zatáhne vajíčko jakousi slupkou a nedovolí mu se roztéci.

Pak již klasika – kastrol s vařící osolenou vodou, kde lžící či vařečkou utvoříte vír a po okraji vlijete ocet s vajíčkem. Až začne voda znovu vařit, vypnete přívod tepla a necháte tak dvě minuty v horké vodě „dojít“.

Potom lžící opatrně vyndejte vajíčko do studené vody, tím zastavíte proces vaření a žloutek zůstane krásně tekutý – a o to přeci jde.


Předchozí článekRýže z květáku
Další článekMandlový „houskový“ knedlík

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno