Nastává období dýní, hurá! Znáte špagetovou dýni? Je to odrůda dýně, která se po upečení promění jednoduše na špagety, jak už jméno napovídá. Tato dýně je světlejší barvy než její jiné odrůdy.
Suroviny:
- 1 špagetová dýně
- 1 cibule
- 1 drcená rajčata v plechovce, nebo 4 ks spařených rajčat bez slupky a semen
- 300 g hovězího mletého masa
- česnek
- sůl
- pepř
- olivový olej
- provensálské bylinky
- parmazán
Postup:
Troubu si předehřejeme na 200 stupňů …
Špagetovou dýni si podélně rozřízneme a dáme jí řezem na plech s pečím papírem. Pokapeme olivovým olejem a dáme péct na cca 30 minut do trouby.
Mezitím si připravíme masovou směs. Na pánvi na olivovém oleji zprudka orestujeme mleté hovězí maso, osolíme, opepříme. Přidáme najemno nakrájenou cibuli, a orestujeme .. poté jsou na řadě drcená rajčata( polpa),bylinky a utřený česnek. Směs dochutíme jeli třeba.
Upečenou špagetovou dýni otočíme a pomocí vidličky z ní taháme vlásky( nudle)… Přihodíme je k restovanému masu a dochutíme jeli třeba.
Celou hotovou směs už ,můžeme takto konzumovat, ale já zpět naplním vydlabanou dýni, zasypu parmazánem a dám na 10 minut zapéct, aby se všechny chutě propojili.