Čas přípravy: 20 min
Čas vaření: 60 min
Množství: 4 porce
Obtížnost: snadné
Španělský ptáček, jak mne ho naučila babička. Bez příkras a novot.
Suroviny:
- 800g hovězího zadního masa
- 2ks mrkve
- 100 g anglické slaniny v celku, může být špek nebo klobása s vysokým podílem masa
- 2ks vejce
- 5ks cibule
- 2 PL plnotučné hořčice
- 4 kyselé okurky
- 2 lžíce sádla
- sůl
- pepř
Postup:
Předehřejeme troubu na 200 stupňů.
V kastrůlku si uvaříme dvě vejce na tvrdo.
Maso nakrájíme na co nejtenčí plátky, naklepeme jestli je třeba, osolíme, opepříme a potřeme z jedné strany hořčicí. Na maso dáme kousek mrkve, okurky, čtvrtku vejce a špalíček slaniny, zarolujeme a stáhneme nití, aby nám to nevypadlo .
V pekáči na sádle orestujeme cibuli do tmava , podlijeme trochou vody a necháme znovu zredukovat. Přidáme maso, a orestujeme ze všech stran, aby se zatáhlo. Podlijeme vodou a dáme péct do předem vyhřáté trouby.
Když je maso měkké, tak ho vyjmeme a zbytek rozmixujeme.
Podáváme s Karlovarským knedlíkem, lučinovým knedlíkem a nebo s květákovou rýží