Čas přípravy: 20 min
Čas vaření: 60 min
Množství: 4 porce
Obtížnost: snadné

Španělský ptáček, jak mne ho naučila babička. Bez příkras a novot.


Suroviny:

  • 800g hovězího zadního masa
  • 2ks mrkve
  • 100 g anglické slaniny v celku, může být špek nebo klobása s vysokým podílem masa
  • 2ks vejce
  • 5ks cibule
  • 2 PL plnotučné hořčice
  • 4 kyselé okurky
  • 2 lžíce sádla
  • sůl
  • pepř

Postup:

Předehřejeme troubu na 200 stupňů.

V kastrůlku si uvaříme dvě vejce na tvrdo.

Maso nakrájíme na co nejtenčí plátky, naklepeme jestli je třeba, osolíme, opepříme a potřeme z jedné strany hořčicí. Na maso dáme kousek mrkve, okurky, čtvrtku vejce a špalíček slaniny, zarolujeme a stáhneme nití, aby nám to nevypadlo .

V pekáči na sádle orestujeme cibuli do tmava , podlijeme trochou vody a necháme znovu zredukovat. Přidáme maso, a orestujeme ze všech stran, aby se zatáhlo. Podlijeme vodou a dáme péct do předem vyhřáté trouby.

Když je maso měkké, tak ho vyjmeme a zbytek rozmixujeme.

Podáváme s Karlovarským knedlíkem, lučinovým knedlíkem a nebo s květákovou rýží


- oblíbená firma -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno