Čas přípravy: 15 min
Čas vaření: 25 min
Množství: 2 porce

Kebab na špejli s pečenou mrkví je rychlovka s mletého masa. Tento recept zavoní při obědě vůní slunce, dovolené a Řecka.


Suroviny:

  • 250g hovězího mletého masa
  • 250g vepřového mletého maso
  • 2-3 stroužky česneku
  • 1/2 cibule
  • sůl
  • pepř
  • hrst bazalky
  • hrst petržele hladkolisté
  • olivový olej
  • 0,5 kg mrkve
  • 1 ks salátové okurky
  • 3 stroužky česneku
  • 1 řecký jogurt

Postup:

Hovězí maso dobře vymícháme s 0,5 dl ledové vody. Maso se krásně spojí a bude držet celou směs pohromadě. Vepřové mleté maso smícháme s nadrobno nakrájenou cibulí, utřeným česnekem, osolíme a opepříme dle chuti. Přidáme nahrubo nasekané bylinky. Obě dvě směsi promícháme dohromady a dáme vychladit na 20 minut do lednice.

Směs rozdělíme na 12 hromádek, ze kterých vytvarujeme válečky, do nich vsuneme špejli.

Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a kebaby ze všech stran opečeme.

Jako přílohu můžeme zvolit opečenou mrkev. Tu dáme na 10 minut vařit do osolené vody do které nalijeme 1 PL octa. Povařenou zeleninu osušíme a dáme pečeme na troše olivového oleje v předehřáté troubě 15 minut.

Jako dip si můžeme připravit klasické Tzatziky: Salátovou okurku oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Z nastrouhané okurky důkladně vymačkáme přebytečnou vodu. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Řecký jogurt nalijeme do mísy a přidáme vymačkanou okurku. Šťávu z citronu, sůl, bílý pepř, prolisovaný česnek zamícháme do jogurtu s okurkou.

Předchozí článekPomerančový chlebík
Další článekRizoto s masem a smetanovou květákovou rýží

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno