Mini Cake Red Velet si vás získá na první ochutnání. U tohoto dortu budete unešeni kombinací chutí, barev a vůní.
Suroviny:
NA KORPUS:
- 250 g mandlové mouky
- 125 g rozehřátého másla
- 75 g povoleného sladidla
- 10 g nepraženého kakaa
- 2 vejce
- 250 ml podmáslí
- 2 ČL octa
- 2 ČL prášku do pečiva bez fosfátů
- špetka soli
- barvivo (řepa nebo gelové)
NA KRÉM:
- 250 g Philadelphia
- 200 g Cream Fresh
- pár kapek citronové šťávy
- sladidlo
Postup:
Troubu si předehřejeme na 180°C.
V míse smícháme mandlovou mouku, kakao, sůl a prášek do pečiva. V druhé míse vyšleháme rozpuštěné máslo se sladidlem (které je lepší rozemlít na moučku) a postupně zašleháme vejce a ocet.
V podmáslí rozmícháme barvivo. Do másla postupně zašleháme směs s moukou a obarvené podmáslí. Celou takto připravenou směs nalijeme na plech vyložený pečícím papírem. a pečeme na 180°C asi 25 minut. Jestli je korpus upečen zjistíme pomocí špejle.
Hotový korpus necháme zchladnout a poté vykrajujeme kolečka. Dáme je na tác, zabalíme do potravinářské folie a necháme v lednici uležet pár hodin ( já nechala přes noc).
Na krém smícháme všechny ingredience. A pomocí mixéru je vyšleháme. Půlku koleček nazdobíme krémem a poté přiklopíme čistým korpusem. Vršek zdobíme krémem a ovocem dle fantazie. Můžeme použít i zbytek rozdrobeného korpusu na posypání.
Těsto se dá upéct i ve formě na dort.
Doporučuji si vše připravit v dvojité dávce a péct na dvakrát nebo ve dvou formách. Těsto by bylo příliš vysoké a nemuselo by se propéct.
Až korpus zchladne, prořízněte každý korpus v půli a plňte krémem.
Red velvet by měl mít jasně červenou barvu, kterou docílíte použitím gelového barviva. Já zvolila přírodní cestu a použila jsem červenou řepu. Takže směs podmáslí a šťávy z řepy udělala spíše růžovou barvu, která ve spojení s čokoládou získala spíš bordó tón.
OZDOBENO SEZÓNNÍM BOBULOVITÝM OVOCEM (BORŮVKY, MALINY)