Red Velvet Mini Cake
Red Velvet Mini Cake
Čas přípravy: 10 min
Čas vaření: 20-25 min
Množství: 8 porcí

Mini Cake Red Velet si vás získá na první ochutnání. U tohoto dortu budete unešeni kombinací chutí, barev a vůní.


Suroviny:

NA KORPUS:

  • 250 g mandlové mouky
  • 125 g rozehřátého másla
  • 75 g povoleného sladidla
  • 10 g nepraženého kakaa
  • 2 vejce
  • 250 ml podmáslí
  • 2 ČL octa
  • 2 ČL prášku do pečiva bez fosfátů
  • špetka soli
  • barvivo (řepa nebo gelové) 

 NA KRÉM:

  • 250 g Philadelphia
  • 200 g Cream Fresh
  • pár kapek citronové šťávy
  • sladidlo

Postup:

Troubu si předehřejeme na 180°C.

V míse smícháme mandlovou mouku, kakao, sůl a prášek do pečiva. V druhé míse vyšleháme rozpuštěné máslo se sladidlem (které je lepší rozemlít na moučku) a postupně zašleháme vejce a ocet.

V podmáslí rozmícháme barvivo.  Do másla postupně zašleháme směs s moukou a obarvené podmáslí.  Celou takto připravenou směs nalijeme na plech vyložený pečícím papírem. a pečeme na 180°C asi 25 minut. Jestli je korpus upečen zjistíme pomocí špejle.

Hotový korpus necháme zchladnout a poté vykrajujeme kolečka. Dáme je na tác, zabalíme do potravinářské folie a necháme v lednici uležet pár hodin ( já nechala přes noc).

Na krém smícháme všechny ingredience. A pomocí mixéru je vyšleháme. Půlku koleček nazdobíme krémem a poté přiklopíme čistým korpusem. Vršek zdobíme krémem a ovocem dle fantazie. Můžeme použít i zbytek rozdrobeného korpusu na posypání.     

Těsto se dá upéct i ve formě na dort. 

Doporučuji si vše připravit v dvojité dávce a péct na dvakrát nebo ve dvou formách. Těsto by bylo příliš vysoké a nemuselo by se propéct.

Až korpus zchladne, prořízněte každý korpus v půli a plňte krémem. 

Red velvet by měl mít jasně červenou barvu, kterou docílíte použitím gelového barviva. Já zvolila přírodní cestu a použila jsem červenou řepu. Takže směs podmáslí a šťávy z řepy udělala spíše růžovou barvu, která ve spojení s čokoládou získala spíš bordó tón.

OZDOBENO SEZÓNNÍM BOBULOVITÝM OVOCEM (BORŮVKY, MALINY)

Předchozí článekTelecí líčka na červeném víně s kořenovou zeleninou
Další článekZelné nudličky s kuřecím masem

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno