Čas přípravy: 10 min
Čas vaření: 20 min
Množství: 2 porcí

Jednoduchý recept na pstruha, než je tento, už snad ani být nemůže. Téměř bez práce a za chvíli máte jídlo na stole.


Suroviny:

  • 2 pstruzi
  • 1 žlutá paprika
  • sůl
  • kmín
  • provensálské bylinky
  • 20 g másla
  • ½ citronu
  • pár kapek olivového oleje
  • rozmarýn
  • větvička cherry rajčat

NA SALÁT:

  • rosso salát
  • 1 žlutá paprika
  • sůl
  • pepř
  • pár kapek citronové šťávy
  • 1 PL domácí majonézy
  • 2 PL olivového oleje
  • 1 ČL medu ( nebo jiného povoleného sladidla)

Postup:

Pstruzi si propláchněte pod tekoucí studenou vodou a podle potřeby je očistěte. 

Otřete papírovou utěrkou do sucha. Osolíte jak zevnitř, tak zvenku, posypete kmínem. 

Plátek másla vložíte dovnitř se snítkou rozmarýnu.

Zbytek másla přijde na kůži ryb. 

Plech vyložíte pečícím papírem a ryby na něj přendáte. Pokapete zlehka olivovým olejem, přidáte větvičku cherry rajčat a dáte péct na 200 stupňů horkovzduch asi 20 minut.

Batáty si nakrájejte na požadovaný tvar a dejte do misky. Osolte, zakápněte olivovým olejem a posypejte provensálskými bylinkami.

Vsypeme je na plech vyložený pečícím papírem a pečeme spolu s pstruzi asi 15 minut.

Připravte si mezi tím salát. Zálivka z medu, oleje, majonézy a pár kapek citronové šťávy si promíchejte v lehkou pěnu. Osolte, opepřete.

Rosso si nakrájejte na co nejmenší kousky, papriku na malé kostičky. Vše důkladně promícháme.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno