Čas přípravy: 15 min
Čas vaření: 20 min
Množství: 4 porce
Obtížnost: snadné
Uvaříme si tuto nestárnoucí klasiku z vepřového plecka, kterou doplňuje voňavá květáková rýže.
Suroviny:
- 600g vepřová plec
- 3ks větší cibule
- olivový olej
- sůl a pepř
- drcený kmín
- tymián
- 200g Hřiby
- 200ml Smetana ke šlehání 33%
- 1ks květáku
- 50g máslo
Postup:
Maso nakrájíme na větší nudličky, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme na jemno a orestujeme na oleji do zlatova. Maso orestujeme zvlášt na pánvičce. Maličko podlijeme vodou a povaříme výpek z masa. Maso s výpekem dejte do cibulového základu a duste do měkka.
po 20 minutách maso vyberte a cibuli rozmixujte ponorným mixérem, maso vhoďte nazpět a ještě chvíli duste.
Mezitím nakrájejte očištěné houby na menší kousky. Orestujte je na másle. Pak je přidejte k dušenému masu.
Nakonec přidejte smetanu, zamíchejte a nechte ještě krátce prohřát. Rýži připravte podle receptu Květáková rýže.