Čas přípravy: 15 min
Čas vaření: 20 min
Množství: 4 porce
Obtížnost: snadné

Uvaříme si tuto nestárnoucí klasiku z vepřového plecka, kterou doplňuje voňavá květáková rýže.


Suroviny:

  • 600g vepřová plec
  • 3ks větší cibule
  • olivový olej
  • sůl a pepř
  • drcený kmín
  • tymián
  • 200g Hřiby
  • 200ml Smetana ke šlehání 33% 
  • 1ks květáku
  • 50g máslo

Postup:

Maso nakrájíme na větší nudličky, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme na jemno a orestujeme na oleji do zlatova. Maso orestujeme zvlášt na pánvičce. Maličko podlijeme vodou a povaříme výpek z masa. Maso s výpekem dejte do cibulového základu a duste do měkka.

po 20 minutách maso vyberte a cibuli rozmixujte ponorným mixérem, maso vhoďte nazpět a ještě chvíli duste.

Mezitím nakrájejte očištěné houby na menší kousky. Orestujte je na másle. Pak je přidejte k dušenému masu.

Nakonec přidejte smetanu, zamíchejte a nechte ještě krátce prohřát. Rýži připravte podle receptu Květáková rýže.

Předchozí článekPlněné žampiony
Další článekCO JÍST PŘI LOW CARB?

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno