Čas přípravy: 10 min
Čas vaření: 50 min
Množství: 4 kusů
Obtížnost: snadné
Bulky mají zajímavou příchuť právě díky použitému zlatému semínku. Nechutnají vaječně a mají křupavou kůrku.
Suroviny:
- 100g lněné zlaté semínko mleté
- 50g mandlová mouka
- 20g sezamové semínko
- 20g chia semínko
- 60g kokosové mouky
- 2 ČL prášku do pečiva
- 2 ČJ psyllium
- 1 PL jablečného octa
- 2 PL olivového oleje
- 300ml vlažné vody
- sůl, drcený kmín (dle chuti)
Postup:
Nastavte troubu na 180 °C. Mezi tím než se trouba nahřeje si v misce smíchejte suché ingredience, osolte a přidejte kmín. Ve druhé misce si smíchejte vlažnou vodu, ocet a olej.
Smíchané tekuté složky vlijete do suché směsi a vypracujete těsto. Vymíchané těsto necháte ještě chvíli odstát. Mezi tím si na plech připravte pečící papír na kterém budete bulky péct.
Vytvoříte bulky, které můžeme naříznout na x a položíme na pečící papír kde necháme ještě 10min odstát.
Pečte na 180°C asi 30 minut dokud bulky nezezlátnou, poté stáhněte teplotu trouby na 150°C a nechte ještě dojít 15 minut.