Čas přípravy: 10 min
Čas vaření: 50 min
Množství: 4 kusů
Obtížnost: snadné

Bulky mají zajímavou příchuť právě díky použitému zlatému semínku. Nechutnají vaječně a mají křupavou kůrku.


Suroviny:

  • 100g lněné zlaté semínko mleté
  • 50g mandlová mouka
  • 20g sezamové semínko
  • 20g chia semínko
  • 60g kokosové mouky
  • 2 ČL prášku do pečiva
  • 2 ČJ psyllium
  • 1 PL jablečného octa 
  • 2 PL olivového oleje
  • 300ml vlažné vody
  • sůl, drcený kmín (dle chuti)

Postup:

Nastavte troubu na 180 °C. Mezi tím než se trouba nahřeje si v misce smíchejte suché ingredience, osolte a přidejte kmín. Ve druhé misce si smíchejte vlažnou vodu, ocet a olej.

Smíchané tekuté složky vlijete do suché směsi a vypracujete těsto. Vymíchané těsto necháte ještě chvíli odstát. Mezi tím si na plech připravte pečící papír na kterém budete bulky péct.

Vytvoříte bulky, které můžeme naříznout na x a položíme na pečící papír kde necháme ještě 10min odstát.

Pečte na 180°C asi 30 minut dokud bulky nezezlátnou, poté stáhněte teplotu trouby na 150°C a nechte ještě dojít 15 minut.


Předchozí článekBrynzové krekry
Další článekSteak Rib eye z irského hovězího masa s hlívou na smetaně

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno