Čas přípravy: 10 min
Čas vaření: 20 min
Množství: 4 porcí

O netradiční barvu polévky se postará červené zelí. Tato polévka je dobrá, levná a zdravá, že až ji jednou vyzkoušíte, budete ji dělat pravidelně. Díky čerstvému červenému zelí, vás čeká příjemně nasládlá polévka.


Suroviny:

  • 1 červenou cibuli
  • 2 PL sádla
  • 1 kg červeného zelí
  • 3 stroužky česneku
  • 150 ml červeného vína (lze vynechat)
  • 1,2 l vývaru
  • sůl
  • pepř
  • šťáva z jednoho pomeranče
  • 3 lžíce kysané smetany
  • 4 plátky anglické slaniny
  • hrst petržele nebo jedlých květů na ozdobu

Postup:

Cibuli nakrájenou nadrobno necháme zesklovatět na rozehřátém sádle, přidáme nakrouhané zelí a ještě asi 5 minut restujeme. Přisypeme nasekaný česnek, osolíme, zalijeme vínem a vývarem a vaříme do změknutí. Na závěr rozmixujeme. Polévku můžeme zredukovat na požadovanou hustotu. Dochutíme čerstvě mletým pepřem, šťávou z pomeranče a zjemníme smetanou.

Mezitím, co se zelí vaří, nasucho opražíme slaninu nebo orestujeme na oleji cibulku na ozdobu.

Náš TIP: Pokud nemáte domácí vývar, raději než kostky bujonu plného soli a chemie použijte samotnou vodu. Chuť polévce pak dodá zelenina, bylinky a citronová šťáva

Předchozí článekJátra na cibulce a mrkvi
Další článekColeslaw zelný

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno