Čas přípravy: 30 min
Čas vaření: 90 min
Množství: 2 porce
Obtížnost: Střední

S LISTOVÝM ŠPENÁTEM A ŠPENÁTOVÝM KNEDLÍKEM nebo KLOUZÁKEM

Krůtí stehna jsou krásně šťavnatá, pečou se prakticky sama – a z jednoho nebo dvou v pohodě nakrmíte celou rodinu. A to doplněno o výborný čerstvý špenát a Low Carb knedlíky nebo klouzáky… prostě klasika


Suroviny:

  • 1-2 vykostěné krůtí stehno
  • sůl
  • kmín
  • 5 stroužků česneku

NA ŠPENÁT :

  • 500g čerstvého listového špenátu
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • sůl
  • 1 dc smetany ke šlehání
  • 1 PL sádla

 ŠPENÁTOVÝ KNEDLÍK:

  • hrst čerstvého špenátu
  • 3 PL zakysané smetany ( může být lučina)
  • 3 PL mandlové mouky
  • sůl
  • ½ ČL prášku do pečiva

KLOUZÁK:

  • 1 větší kedlubna
  • 1 žloutek
  • 3 PL lněné mouky
  • 1 ČL xantanové gumy
  • sůl
  • 1 PL sádla

Postup:

Očištěné maso osolíme, posypeme kmínem a dáme do pekáčku. Podlijeme vodou a posypeme plátky česneku . Dáme péct na 200 stupňů přibližně na hodinu a půl . Pečeme do měkka.

Listy špenátu propláchneme ve studené vodě a poté je jen spaříme vodou vařící a necháme okapat. 

Na sádle si dozlatova orestujeme na jemno nakrájenou cibuli. Přihodíme spařené a nahrubo nasekané listy špenátu. Přidáme prolisovaný česnek, osolíme a opepříme. Na závěr zakápneme smetanou . 

Na špenátový knedlík všechny suroviny smícháme a projedeme je tyčovým mixérem. Celou směs nalijeme do hrnku . A vložíme do mikrovlnné trouby na 4-5 minut na plný výkon.

Na klouzáky kedluben zbavíme slupky a najemno jí nastrouháme na struhadle. Je hodně vodnatá, tak jí pořádně vymačkáme. Přidáme sůl, rozpuštěné sádlo, xantanovou gumu, lněnou mouku a žloutek. Směs necháme chvíli odpočinout.

V kastrůlku přivedeme k varu osolenou vodu a pomocí lžiče vytvarujeme “bochánky“, které vaříme cca 5 minut ve vodě.

Předchozí článekMechový dort
Další článekSemínkové krekry

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno