Čas přípravy:15  min
Čas vaření: 15  min
Množství: 2 porcí

Rizoto je tradiční italské jídlo. V tomto receptu je rýže vyměněna za květák, ale to nic nemění na tom, že je rizoto lehké jemné a chutné


Suroviny:

  • 1 ks květáku
  • 300 g mletého vepřového masa
  • 2 lžíce olej (olivový)
  • 100 ml smetany
  • 2 ks cibule 
  • 3 stroužek česnek 
  • rajčata sušená 
  • máslo 
  • hrst bazalky 
  • 120 g parmazán (hrst na posypání)
  • pepř 
  • sůl
  • vývar

Postup:

Na oleji zpěníme nasekanou cibulku a přidáme plátky česneku, mleté maso a vše restujeme téměř do měkka.

Jakmile je maso skoro měkké, vmícháme na proužky nakrájená sušená rajčata a nasekanou bazalku. Podlijeme trochou vývaru a dusíme do měkka. 

Květákovou rýží připravíme tak, že květák očistíme a jednotlivé růžičky nastrouháme na struhadle. Osolíme , zalijeme smetanou a lehce podusíme v hrnci. Smetana dodá květáku vláčnost.

Podáváme zasypané parmazánem.

Předchozí článekKebab na špejli s pečenou mrkví
Další článekOříškový dort s pomerančovou ricottou

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno