Čas přípravy:15 min
Čas vaření: 15 min
Množství: 2 porcí
Rizoto je tradiční italské jídlo. V tomto receptu je rýže vyměněna za květák, ale to nic nemění na tom, že je rizoto lehké jemné a chutné
Suroviny:
- 1 ks květáku
- 300 g mletého vepřového masa
- 2 lžíce olej (olivový)
- 100 ml smetany
- 2 ks cibule
- 3 stroužek česnek
- rajčata sušená
- máslo
- hrst bazalky
- 120 g parmazán (hrst na posypání)
- pepř
- sůl
- vývar
Postup:
Na oleji zpěníme nasekanou cibulku a přidáme plátky česneku, mleté maso a vše restujeme téměř do měkka.
Jakmile je maso skoro měkké, vmícháme na proužky nakrájená sušená rajčata a nasekanou bazalku. Podlijeme trochou vývaru a dusíme do měkka.
Květákovou rýží připravíme tak, že květák očistíme a jednotlivé růžičky nastrouháme na struhadle. Osolíme , zalijeme smetanou a lehce podusíme v hrnci. Smetana dodá květáku vláčnost.
Podáváme zasypané parmazánem.