Čas přípravy: 15 min
Čas vaření: 40 min
Množství: menší beránek
Velikonoční beránek by neměl chybět na svátečním stole. Tento recept je připraven podle zásad nízkosacharidového stravování a můžete si pochutnat i vy …
Suroviny:
- 100 g smetanového sýra
- 70 g změklého másla
- 60 g povoleného sladidla
- 2 vejce
- 150 g mandlové mouky
- špetka mletého zázvoru
- 1 ČL mleté skořice,
- špetka soli
- špetka muškátového oříšku
- špetka mletého hřebíčku ( kdo chce, může použít místo toho pouze perníkové koření nebo vše i s kakaem vynechat a dát jen vanilku)
- 2 ČL prášku do pečiva bez fosfátu
- 1 PL nepraženého kakaa
- erythritol moučka na posyp
Postup:
Do misky si dáme smetanový sýr a změklé máslo. Šleháme na nejvyšší otáčky. Přidáme povolené sladidlo a mixujeme do hladka. Zašleháme po jednom vejci do krémové konzistence.
V druhé míse smícháme všechny suché přísady, které zašleháme do vaječné směsi.
Formu vymažeme sádlem a vysypeme mandlovou moukou. Nalijeme do formy, uhladíme stěrkou a pečeme na 180°C asi 40 minut (zkouška špejlí).
![](https://lifestylelowcarb.cz/wp-content/uploads/2021/03/Beranek-02-1024x576.jpg)