Čas přípravy: 15 min
Čas vaření: 40 min
Množství: menší beránek

Velikonoční beránek by neměl chybět na svátečním stole. Tento recept je připraven podle zásad nízkosacharidového stravování a můžete si pochutnat i vy …


Suroviny:

  • 100 g smetanového sýra
  • 70 g změklého másla
  • 60 g povoleného sladidla
  • 2 vejce
  • 150 g mandlové mouky
  • špetka mletého zázvoru
  • 1 ČL mleté skořice,
  • špetka soli
  • špetka muškátového oříšku
  • špetka  mletého hřebíčku ( kdo chce, může použít místo  toho pouze perníkové koření nebo vše i s kakaem vynechat a dát jen vanilku)
  • 2 ČL prášku do pečiva bez fosfátu
  • 1 PL nepraženého kakaa
  • erythritol moučka na posyp

Postup:

Do misky si dáme smetanový sýr a změklé máslo. Šleháme na nejvyšší otáčky. Přidáme povolené sladidlo a mixujeme do hladka. Zašleháme po jednom vejci do krémové konzistence.

V druhé míse smícháme všechny suché přísady, které zašleháme do vaječné směsi.

Formu vymažeme sádlem a vysypeme mandlovou      moukou. Nalijeme do formy, uhladíme stěrkou a pečeme na 180°C asi 40 minut (zkouška špejlí).

Předchozí článekMazanec
Další článekLinecká vajíčka s marmeládou

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno