Čas přípravy: 10 min
Čas vaření: 15 min
Množství: 2 porce
Obtížnost: snadné

Delikátní, výživný, jednoduchý na přípravu – losos je fantastická surovina, z které snadno vykouzlíte rychlou večeři i slavnostní hostinu.


Suroviny:

  • 2 filety lososa
  • trs mangoldu
  • sůl
  • pepř
  • máslo
  • 2 plátky citronu
  • olivový olej/máslo
  • 2 stroužky česneku
  • 1 ks cibule

Postup:

Propláchneme a následně osušíme filety lososa.  Osolíme, opepříme..

Mangold je důležitý propláchnout vřelou vodou, aby nám nezhořkl. Necháme okapat a poté orestujeme na kapce olivového oleje cca 5 minut …přidáme rozmáčknutý stroužek česneku, který poté vyjmeme. Osolíme.

Zvlášť si v kastrůlku orestujeme na menším množství oleje nebo másla cibuli do zlatova, kterou poté přidáme k hotovému mangoldu.

Rozpálíme pánev, přidáme máslo a začneme dělat lososa. Nejdříve kůží … Přidáme rozmáčknutý česnek i se slupkou a dva plátky citronu . Přibližně po třech minutách filety otočíme, můžeme jí přelít máslem během restování ….

TIP !

Při servírování podávejte rybku na mangoldové lůžko, ať nezanikne 🙂

Lososa tepelně nepřipravujte příliš dlouho, aby se nevysušil!


Předchozí článekŠpanělský ptáček s Karlovarským knedlíkem
Další článekMuffiny z mandlové mouky s borůvkovým krémen

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno