Delikátní, výživný, jednoduchý na přípravu – losos je fantastická surovina, z které snadno vykouzlíte rychlou večeři i slavnostní hostinu.
Suroviny:
- 2 filety lososa
- trs mangoldu
- sůl
- pepř
- máslo
- 2 plátky citronu
- olivový olej/máslo
- 2 stroužky česneku
- 1 ks cibule
Postup:
Propláchneme a následně osušíme filety lososa. Osolíme, opepříme..
Mangold je důležitý propláchnout vřelou vodou, aby nám nezhořkl. Necháme okapat a poté orestujeme na kapce olivového oleje cca 5 minut …přidáme rozmáčknutý stroužek česneku, který poté vyjmeme. Osolíme.
Zvlášť si v kastrůlku orestujeme na menším množství oleje nebo másla cibuli do zlatova, kterou poté přidáme k hotovému mangoldu.
Rozpálíme pánev, přidáme máslo a začneme dělat lososa. Nejdříve kůží … Přidáme rozmáčknutý česnek i se slupkou a dva plátky citronu . Přibližně po třech minutách filety otočíme, můžeme jí přelít máslem během restování ….
TIP !
Při servírování podávejte rybku na mangoldové lůžko, ať nezanikne 🙂
Lososa tepelně nepřipravujte příliš dlouho, aby se nevysušil!