Čas přípravy: 10 min
Čas vaření: 20 min
Množství: 2 porcí

Ravioli se špenátem a ricottou je recept ze severní Itálie. Tento recept je upraven pro Low Carb.


Suroviny:

  • 400 g baby špenátu
  • 4 vajíčka
  • 1 menší žloutek
  • 120 g ricotty
  • 1 PL psyllia
  • 1 mozzarella
  • sůl
  • pepř bílý
  • muškátový oříšek
  • parmazán na posypání
  • 1 dc smetany ke šlehání
  • 100 g gorgonzoly

Postup:

Nejprve si připravíme těsto na ravioli. Do misky si dáme 4 vajíčka (Jestli jsou vajíčka větší, tak můžeme jeden žloutek odebrat. Bude potřeba do špenátové náplně.) Přidáme natrhanou mozzarellu na kousky bez nálevu, psyllium, hrst čerstvého špenátu a špetku soli. To vše projedeme tyčovým mixérem dohladka.

Vyložíme plech pečicím papírem a těsto na něj vylejeme. Pečeme na 170°C asi 5 -7 minut, dle trouby.

Mezi tím si spaříme špenát vřelou vodou z rychlovarné konvice a necháme jej minutku okapat. Přendáme na prkénko a nasekáme na menší kousky. Přidáme žloutek, ricottu, sůl a mletý pepř. Směs hezky propracujeme.

Když máme těsto předpečené, sejmeme opatrně pečicí papír a lžičkou na polovinu těsta nanášíme špenátovou směs… Druhou polovičkou ”kopečky” přiklopíme a pomocí formičky tvoříme ravioli. Jestli formičku nemáme, můžeme použít třeba malou skleničku a okraje zlehka zmáčkneme vidličkou. 

Takto spojené těstoviny vrátíme zpět na 5 minut do trouby zapéct.

Na omáčku si zahřejeme ve vodní lázni smetanu a přidáme natrhanou gorgonzolu. Kastrůlek sundáme z vodní lázně a necháme omáčku maličko vychladnout, tím nám zhoustne. Dochutíme čerstvým pepřem.

Ravioli jsou výborné sypané nahrubo nasekanými vlašskými ořechy, ale to by Vám je nesměl někdo sníst 🙂 

Takže mě musel stačit strouhaný parmazán 🙂

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno