Čas přípravy: 15 min
Čas vaření: 15 min
Množství: 5 porce
Obtížnost: snadné
Klasický recept varianty nízkosacharidového „bramboráku“
Suroviny:
- 1 velký celer
- 4 vejce
- sůl
- pepř
- česnek
- majoránka
- drcený kmín
- 100 g tvrdého sýra (gouda)
- 50 g lněné mouky
- sádlo na smažení
Postup:
Celer nastrouháme nahrubo, goudu na jemno … Zbytek surovin smícháme a vytvoříme kompaktní těsto. Jestli se nám nezdá konzistence „bramboráku“ tak přidáme buď vejce nebo naopak lněnou mouku.
Smažíme na sádle .
TIP : Jsou opravdu k nepoznání od klasických bramboráků, celer z nich není opravdu cítit a jsou krásně křupavé.
Stejně tak si můžeme připravit „bramboráky“ z cukety, jen cuketu nastrouhejte chvíli na jemno, chvíli nahrubo, osolte ji a nechte jí vypotit . Poté, co nejvíce vody vymačkejte. Cuketa určitě „nespolkne“ ani takové množství vajec … Dejte o dvě méně a uvidíte. Přidat můžete vždycky 🙂
A do cukeťáků je super restované uzené nebo anglická slanina .