Čas přípravy: 15 min
Čas vaření: 15 min
Množství: 5 porce
Obtížnost: snadné

Klasický recept varianty nízkosacharidového „bramboráku“


Suroviny:

  • 1 velký celer
  • 4 vejce
  • sůl
  • pepř
  • česnek
  • majoránka
  • drcený kmín
  • 100 g tvrdého sýra (gouda)
  • 50 g lněné mouky
  • sádlo na smažení

Postup:

Celer nastrouháme nahrubo, goudu na jemno … Zbytek surovin smícháme a vytvoříme kompaktní těsto. Jestli se nám nezdá konzistence „bramboráku“ tak přidáme buď vejce nebo naopak lněnou mouku.

Smažíme na sádle . 

TIP : Jsou opravdu k nepoznání od klasických bramboráků, celer z nich není opravdu cítit a jsou krásně křupavé.

Stejně tak si můžeme připravit „bramboráky“ z cukety, jen cuketu nastrouhejte chvíli na jemno, chvíli nahrubo, osolte ji a nechte jí vypotit . Poté, co nejvíce vody vymačkejte. Cuketa určitě „nespolkne“ ani takové množství vajec … Dejte o dvě méně a uvidíte. Přidat můžete vždycky 🙂

A do cukeťáků je super restované uzené nebo anglická slanina .


Předchozí článekLangoš
Další článekDuhový salát Coleslaw

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno