Chybí vám v Low Carb plátek něčeho, na co si můžete namazat domácí pomazánky, hodit kus sýra a rajčete a sbalit to s sebou k svačině. Tak je tu pečivo které je Low Carb a ješte k tomu chutné. Říká se mu “oopsie bread” nebo “oopsies” a skládá se pouze z vajec, smetanového sýra, solí a prášku do pečiva.
Suroviny:
- 4 vajíčka
- 150 g Smetanový sýr
- sůl
- bylinky dle libosti
- 1 PL Psyllium
- 1 ČL prášku do pečiva s vinným kamenem
Postup:
Troubu si předehřejeme na 150 stupňů.
Z vajíček si oddělíme žloutky od bílků. Žloutky smícháme s práškem do pečiva, psylliem a necháme odpočinout. Bílky se solí vymícháme v tuhý sníh a opatrně vmícháme do směsi se žloutky.
Vyložíme plech pečícím papírem a tvoříme placičky.
Jestli se nám placičky nedaří, můžeme udělat jednu velkou placku a poté si požadovaný tvar vykrojit. 🙂
Podáváme k salátům či oblíbeným pomazánkám. Já zvolila rybičkovou pomazánku ze sardinek.