Čas přípravy: 5 min
Čas vaření: 25 min
Množství: 6-8 porce
Obtížnost: snadné

Chybí vám v Low Carb plátek něčeho, na co si můžete namazat domácí pomazánky, hodit kus sýra a rajčete a sbalit to s sebou k svačině. Tak je tu pečivo které je Low Carb a ješte k tomu chutné. Říká se mu “oopsie bread” nebo “oopsies” a skládá se pouze z vajec, smetanového sýra, solí a prášku do pečiva.


Suroviny:

  • 4 vajíčka
  • 150 g Smetanový sýr
  • sůl
  • bylinky dle libosti
  • 1 PL Psyllium
  • 1 ČL prášku do pečiva s vinným kamenem

Postup:

Troubu si předehřejeme na 150 stupňů.

Z vajíček si oddělíme žloutky od bílků. Žloutky smícháme s práškem do pečiva, psylliem a necháme odpočinout. Bílky se solí vymícháme v tuhý sníh a opatrně vmícháme do směsi se žloutky.

Vyložíme plech pečícím papírem a tvoříme placičky. 

Jestli se nám placičky nedaří, můžeme udělat jednu velkou placku a poté si požadovaný tvar vykrojit. 🙂

Podáváme k salátům či oblíbeným pomazánkám. Já zvolila rybičkovou pomazánku ze sardinek.

Předchozí článekRybičková pomazánka ze sardinek
Další článekKvětákový kuskus s vepřovou panenkou

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno