Čas přípravy: 10 min
Čas vaření: 12 min
Množství: 2 porce
Obtížnost: snadné

Klasický kuskus si určitě zařadíte mezi stálice v jídelníčku. Poslouží totiž skvěle jako příloha k jakémukoliv masu.


Suroviny:

  • 1 malý květák
  • 1 cibule
  • ½ pórku
  • 1 mrkev
  • 5 lžic kukuřice
  • 400 g vepřové panenky
  • přepuštěné máslo
  • bylinková sůl
  • sůl
  • pepř

Postup:

Na přepuštěném másle si na pánvi dozlatova osmahneme na kostičky nakrájenou cibulku. Poté přidáme na půlkolečka nakrájený pórek a na julienne škrabce nastrouhanou mrkev.

Mezitím si v mixéru rozmixujeme nahrubo květák, u kterého jsme si jednotlivé růžičky předem omyli (nemixujte ho moc dlouho, ať z něho nemáte kaši). Šetrnější je květák nastrouhat na struhadle.

Když se nám na pánvi zelenina trochu opeče, přidáme kukuřici a rozmixovaný květák. Opékáme do té chvíle, než květák zbavíme přebytečné vlhkosti (trvá to zhruba 5 minut). Květákový kuskus dochutíme bylinkovou solí podle chuti.

Na rozpálené pánvi si na přepuštěném másle z obou stran osmahneme medailonky z vepřové panenky. Panenku děláme hodně zprudka a pouze krátce, abychom ji nevysušili. Nakonec ji osolíme.

Předchozí článekOopsies – placky
Další článekAvokádový dip

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno