Klasický kuskus si určitě zařadíte mezi stálice v jídelníčku. Poslouží totiž skvěle jako příloha k jakémukoliv masu.
Suroviny:
- 1 malý květák
- 1 cibule
- ½ pórku
- 1 mrkev
- 5 lžic kukuřice
- 400 g vepřové panenky
- přepuštěné máslo
- bylinková sůl
- sůl
- pepř
Postup:
Na přepuštěném másle si na pánvi dozlatova osmahneme na kostičky nakrájenou cibulku. Poté přidáme na půlkolečka nakrájený pórek a na julienne škrabce nastrouhanou mrkev.
Mezitím si v mixéru rozmixujeme nahrubo květák, u kterého jsme si jednotlivé růžičky předem omyli (nemixujte ho moc dlouho, ať z něho nemáte kaši). Šetrnější je květák nastrouhat na struhadle.
Když se nám na pánvi zelenina trochu opeče, přidáme kukuřici a rozmixovaný květák. Opékáme do té chvíle, než květák zbavíme přebytečné vlhkosti (trvá to zhruba 5 minut). Květákový kuskus dochutíme bylinkovou solí podle chuti.
Na rozpálené pánvi si na přepuštěném másle z obou stran osmahneme medailonky z vepřové panenky. Panenku děláme hodně zprudka a pouze krátce, abychom ji nevysušili. Nakonec ji osolíme.