Tortilla je druh tenkého chleba ve formě placky, původem ze španělské. Tento recept je přizpůsoben pro Low Carb. Chuť mletého masa a dýně s vůní bylinek stačí na to, že tento recept budete opakovat a opakovat …
Suroviny:
KORPUS:
- 4 bílky
- špetka soli
NÁPLŇ:
- 250 g mletého hovězího
- 2 stroužky česneku
- ¼ dýně hokaido ( množství záleží na vás)
- 1 červená cibule
- sůl
- pepř
- 1 dc vody
- směs bylinek ( rozmarýn, tymián….)
- 1 PL rajského protlaku
- pár kapek olivového oleje
- 50-100 g strouhaného čedaru
Postup:
Na troše olivového oleje si zpěníme cibulku, přidáme prolisovaný česnek a orestujeme.
Přidáme mleté maso a na malé kostičky nakrájenou dýni. Osolíme, opepříme. Přidáme protlak. Lehce podlijeme (cca 1 dc vody) a necháme zredukovat.Přidáme bylinky.
Z bílků a špetky soli vyšleháme pevný sníh, který naneseme rovnoměrně na plech vyložený pečícím papírem a dáme péct na 170 stupňů asi na 5-7 minut ..barva by měla být lehce zlatavá.
Srolujeme i s papírem a necháme 2 minutky odpočinout. Pečící papír svlékneme a plníme masovou směsí, kterou posypeme strouhaným čedarem. Srolujeme 🙂