Čas přípravy: 5 min
Čas vaření: 20 min
Množství: 2 porce

Tortilla je druh tenkého chleba ve formě placky, původem ze španělské. Tento recept je přizpůsoben pro Low Carb. Chuť mletého masa a dýně s vůní bylinek stačí na to, že tento recept budete opakovat a opakovat …  


Suroviny:

KORPUS:

  • 4 bílky
  • špetka soli

NÁPLŇ:

  • 250 g mletého hovězího
  • 2 stroužky česneku
  • ¼ dýně hokaido ( množství záleží na vás)
  • 1 červená cibule
  • sůl
  • pepř
  • 1 dc vody
  • směs bylinek ( rozmarýn, tymián….)
  • 1 PL rajského protlaku
  • pár kapek olivového oleje
  • 50-100 g strouhaného čedaru

Postup:

Na troše olivového oleje si zpěníme cibulku, přidáme prolisovaný česnek a orestujeme.

Přidáme mleté maso a na malé kostičky nakrájenou dýni. Osolíme, opepříme. Přidáme protlak. Lehce podlijeme (cca 1 dc vody) a necháme zredukovat.Přidáme bylinky.

Z bílků a špetky soli vyšleháme pevný sníh, který naneseme rovnoměrně na plech vyložený pečícím papírem a dáme péct na 170 stupňů asi na 5-7 minut ..barva by měla být lehce zlatavá.

Srolujeme i s papírem a necháme 2 minutky odpočinout. Pečící papír svlékneme a plníme masovou směsí, kterou posypeme strouhaným čedarem. Srolujeme 🙂

Předchozí článekKrůtí vývar s masovými koulemi
Další článekJahodové knedlíky

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno