Čas přípravy: 10 min
Čas vaření: 90 min
Množství: 4 porce
Obtížnost: snadné

Vyzkoušejte lahodnou vepřovou kotletu nebo krkovici v krustě z bylinek a hořčice.
Určitě nebudete litovat. Šťavnaté maso obalené ve voňavých bylinkách, je jednoduché na přípravu, ale dokonalé svojí chutí.


Suroviny:

  • 1 kg vepřové kotlety nebo krkovice
  • 2 PL změklého másla
  • 1 PL dijonské hořčice
  • hrst nasekaných čerstvých bylin ( tymián, rozmarýn, libeček, petržel…..)
  • 3 stroužky utřeného česneku
  • může být pár stroužku česneku na prošpikování masa
  • pepř
  • sůl
  • šťáva z půlky citronu
  • olivový olej na pečení kotlety

Postup:

Předehřejeme troubu na 180 stupňů.

Kotletu osolíme. Můžeme použít i krkovici v celku, bude šťavnatější. Ze zbytku surovin uděláme marinádu. Maso s ní potřeme ze všech stran a zprudka opečeme na kapce olivového oleje, aby se zatáhlo.  

Maso vložíme do pekáčku a dáme péct do trouby, do změknutí masa … Při pečení potíráme marinádou.

Předchozí článekHovězí guláš s cuketovým bramborákem
Další článekCuketový toast

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno