Čas přípravy: 10 min
Čas vaření: 90 min
Množství: 4 porce
Obtížnost: snadné
Vyzkoušejte lahodnou vepřovou kotletu nebo krkovici v krustě z bylinek a hořčice.
Určitě nebudete litovat. Šťavnaté maso obalené ve voňavých bylinkách, je jednoduché na přípravu, ale dokonalé svojí chutí.
Suroviny:
- 1 kg vepřové kotlety nebo krkovice
- 2 PL změklého másla
- 1 PL dijonské hořčice
- hrst nasekaných čerstvých bylin ( tymián, rozmarýn, libeček, petržel…..)
- 3 stroužky utřeného česneku
- může být pár stroužku česneku na prošpikování masa
- pepř
- sůl
- šťáva z půlky citronu
- olivový olej na pečení kotlety
Postup:
Předehřejeme troubu na 180 stupňů.
Kotletu osolíme. Můžeme použít i krkovici v celku, bude šťavnatější. Ze zbytku surovin uděláme marinádu. Maso s ní potřeme ze všech stran a zprudka opečeme na kapce olivového oleje, aby se zatáhlo.
Maso vložíme do pekáčku a dáme péct do trouby, do změknutí masa … Při pečení potíráme marinádou.