Babičično kuře
Čas přípravy: 15 min
Čas vaření: 70 min
Množství: 2 porce
Obtížnost: snadné

Kuře jako od babičky zvládnete i vy. Nepotřebujete k tomu hromadu zkušeností, stačí tento recept a chuť ho udělat zdravěji.


Suroviny:

  • 2 ks kuřecí stehna
  • 150 g drůbeží játra
  • 100 g anglická slanina
  • 100 g žampiony
  • 100 g máslo
  • 50 g sádlo
  • 1 velká cibule
  • sůl
  • kmín
  • pepř mletý
  • muškátový květ

Postup:

Troubu předehřejeme na 180 °C.

Kuřecí stehna osolíme, podle chuti můžete trochu okmínovat. Přidáme máslo nakrájené na kostky a vložíme do trouby. Po chvíli do rozpuštěného másla přidejte trochu vody – tak, aby při promíchání vznikla hebká emulze. Kuře pozvolna za častého přelévání výpekem pečte ještě asi 60 minut doměkka.

Těstoviny připravte podle receptu Těstoviny s mozzarellou.

Na pánvi zpěňte na sádle nakrájenou cibulku, nakrájenou slaninu, přidejte na malé kostičky nakrájená drůbeží játra, krátce je orestujte, přidejte na čtvrtky krájené očištěné žampióny, koření a vše krátce poduste.

Takto připravenou směs smíchejte v pekáči s předem připravenými těstovinami a společně krátce zapečte. 

Předchozí článekPečená krkovice s dýní
Další článekPečená kachní stehna se špenátem

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno