Čas přípravy: 10 min
Čas vaření: 15 min
Množství: 2 porcí

Zeleninový vývar je neobyčejně variabilní polévka. V téhle polévce snadno zužitkujete kdejakou zbylou zeleninu, která na vás vykoukne z lednice 🙂 Základem je ovšem nastrouhaná zelenina, která restovaná na másle. Díky tomu se krásně rozvoní a polévce dodá výrazné aroma.


Suroviny:

  • 2 mrkve
  • 2 kořenové petržele
  • ¼ celeru
  • 2 PL másla
  • sůl
  • bílý pepř
  • celý pepř
  • 2 bílky
  • hrst čerstvého špenátu

Postup:

Kořenovou zeleninu očistíme a na struhadle nastrouháme nahrubo. V menším hrnci rozpustíme máslo a zeleninu na másle lehce osmahneme. Přidáme vodu, osolíme přidáme pepř a zeleninu vaříme do měkka.

Vařenou zeleninu vyndáme do ledové vody a tím zamezíme oxidaci uvařené zeleniny.

Vývar dochutíme dle své chuti. 

Mezitím si připravíme vložku do polévky. Osolené dva bílky vyšleháme do tuhého sněhu a zamícháme do něho nasekanou hrst čerstvého špenátu.  Na pánvičce rozpustíme 1 PL másla a upečeme bílkovou omeletu. Nakrájíme na silnější proužky a máme hotovo.

Předchozí článekBrownies s malinami a chilli
Další článekGuacamole se sýrovým chipsem (Avokádová salsa)

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno