Zeleninový vývar je neobyčejně variabilní polévka. V téhle polévce snadno zužitkujete kdejakou zbylou zeleninu, která na vás vykoukne z lednice 🙂 Základem je ovšem nastrouhaná zelenina, která restovaná na másle. Díky tomu se krásně rozvoní a polévce dodá výrazné aroma.
Suroviny:
- 2 mrkve
- 2 kořenové petržele
- ¼ celeru
- 2 PL másla
- sůl
- bílý pepř
- celý pepř
- 2 bílky
- hrst čerstvého špenátu
Postup:
Kořenovou zeleninu očistíme a na struhadle nastrouháme nahrubo. V menším hrnci rozpustíme máslo a zeleninu na másle lehce osmahneme. Přidáme vodu, osolíme přidáme pepř a zeleninu vaříme do měkka.
Vařenou zeleninu vyndáme do ledové vody a tím zamezíme oxidaci uvařené zeleniny.
Vývar dochutíme dle své chuti.
Mezitím si připravíme vložku do polévky. Osolené dva bílky vyšleháme do tuhého sněhu a zamícháme do něho nasekanou hrst čerstvého špenátu. Na pánvičce rozpustíme 1 PL másla a upečeme bílkovou omeletu. Nakrájíme na silnější proužky a máme hotovo.