Když není chuť na maso, tak můžete zkusit tento recept na bezmasý burger. A že stojí za to! Věřte že ani masožrouti nepohrdnou a ocení jemnost chutě červené řepy a karamelizované cibulky. Prostě mňam!!
Suroviny:
SUROVINY BULKY:
- 1 mozzarella bez nálevu
- 2 vejce
- 60 g mandlové mouky
- 40 lupinové mouky
- 100 g strouhaného sýra(gouda)
- 1 PL psyllia
- 2 PL chia semínek
- 2 PL sezamových semínek
- 1 ČL soli
- 1 ČL prášku do pečiva bez fosfátu
SUROVINY NA BURGER:
- 1-2 červené řepy dle velikosti
- 2-3 stroužky česneku
- tymián ( mohou být jiné bylinky)
- sůl
- pepř
- 1 PL sezamových semínek
- 1 PL psyllia
- 1 vejce
- olivový olej na smažení
SUROVINY KARAMELIZOVANÁ CIBULE :
- 2 červené cibule
- 1 PL povoleného sladidla
- 1 dcl červeného vinného octa
- oříšek másla
SUROVINY NA DRESING:
- 2 PL domácí majonézy
- sůl
- pepř
- pár kapek citronové šťávy
- 1 ČL plnotučné hořčice
- 1 ČL medu
Postup:
Nejprve si upečeme bulky.
Mozzarellu zbavíme nálevu a rozmixujeme společně s vajíčky pomocí tyčového mixéru.
Přidáme zbylé suroviny a vytvoříme 6 menších kuliček. Posypeme sezamem.
Přendáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme 20 minut na 190°C stupňů.
Bulky necháme vychladnout na mřížce.
V mezi čase si oloupeme a uvaříme červenou řepu. Vaříme asi 20 minut.
Slijeme a necháme vystydnout. Nastrouháme na jemném struhadle.
Ochutíme prolisovaným česnekem, tymiánem nebo jinými bylinkami, solí, pepřem.
Na závěr vmícháme vejce, psyllium a sezamová semínka.
Uděláme placičky, které smažíme na olivovém oleji z obou stran.
Vezme si menší pánvičku na kterou dáme rozehřát máslo. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka a orestujeme ji dozlatova. Přidáme povolené sladidlo, orestujeme. Zalijeme vinným octem a povaříme na mírném ohni, dokud se vinný ocet nevypaří.
Suroviny na dressing společně vyšleháme metličkou.
Vychladlé bulky rozřízneme. Potřeme dresinkem, proložíme plátky listových salátů.
Přidáme orestovaný řepný “karbanátek”, karamelizovanou cibuli a přiklopíme druhou část bulky.
Jsou fakt skvělý :-))))