Čas přípravy: 20 min
Čas vaření: 30 min
Množství: 6 mini burgerů
Obtížnost: snadné

Když není chuť na maso, tak můžete zkusit tento recept na bezmasý burger. A že stojí za to! Věřte že ani masožrouti nepohrdnou a ocení jemnost chutě červené řepy a karamelizované cibulky. Prostě mňam!!


Suroviny:

SUROVINY BULKY:

  • 1 mozzarella bez nálevu
  • 2 vejce
  • 60 g mandlové mouky
  • 40 lupinové mouky
  • 100 g strouhaného sýra(gouda)
  • 1 PL psyllia
  • 2 PL chia semínek
  • 2 PL sezamových semínek
  • 1 ČL soli
  • 1 ČL prášku do pečiva bez fosfátu

SUROVINY NA BURGER:

  • 1-2 červené řepy dle velikosti
  • 2-3 stroužky česneku
  • tymián ( mohou být jiné bylinky)
  • sůl
  • pepř
  • 1 PL sezamových semínek
  • 1 PL psyllia
  • 1 vejce
  • olivový olej na smažení

 SUROVINY KARAMELIZOVANÁ CIBULE :

  • 2 červené cibule
  • 1 PL povoleného sladidla
  • 1 dcl červeného vinného octa
  • oříšek másla

SUROVINY NA DRESING:

  • 2 PL domácí majonézy
  • sůl
  • pepř
  • pár kapek citronové šťávy
  • 1 ČL plnotučné hořčice
  • 1 ČL medu

Postup:

Nejprve si upečeme bulky.

Mozzarellu zbavíme nálevu a rozmixujeme společně s vajíčky pomocí tyčového mixéru.

Přidáme zbylé suroviny a vytvoříme 6 menších kuliček. Posypeme sezamem.

Přendáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme 20 minut na 190°C stupňů.

Bulky necháme vychladnout na mřížce.

V mezi čase si oloupeme a uvaříme červenou řepu. Vaříme asi 20 minut.

Slijeme a necháme vystydnout. Nastrouháme na jemném struhadle.

Ochutíme prolisovaným česnekem, tymiánem nebo jinými bylinkami, solí, pepřem.

Na závěr vmícháme vejce, psyllium a sezamová semínka.

Uděláme placičky, které smažíme na olivovém oleji z obou stran.

Vezme si menší pánvičku na kterou dáme rozehřát máslo. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka a orestujeme ji dozlatova. Přidáme povolené sladidlo, orestujeme. Zalijeme vinným octem a povaříme na mírném ohni, dokud se vinný ocet nevypaří.

Suroviny na dressing společně vyšleháme metličkou.

Vychladlé bulky rozřízneme. Potřeme dresinkem, proložíme plátky listových salátů.

Přidáme orestovaný řepný “karbanátek”, karamelizovanou cibuli a přiklopíme druhou část bulky.

Jsou fakt skvělý :-))))

Předchozí článekSlaná roláda
Další článekPečené kuře na bylinkách s restovanou růžičkovou kapustou

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno