Malé dortíky s chutí rebarbory a vůní směsi zahradních bobulovin.
Suroviny:
KORPUS :
- 130g kešu mouky
- 2 oříšky másla ( rozehřátého )
- 1 vejce
- 30 g povoleného sladidla
- 1 PL nepraženého kakaa
KRÉM :
- 100 ml smetany ke šlehání
- 2 PL zakysané smetany
- sladidlo dle potřeby
- šťáva z citronu
OVOCNÝ PŘELIV :
- 6 menších stonků rebarbory ( 15 cm dlouhé )
- + směs bobulovitého ovoce
- šťáva z citronu dle potřeby
- agar ( želatina)
- 1 PL sladidla
Postup:
Troubu předehřejeme na 170 stupňů.
Všechny přísady na korpus smícháme. Vezmeme maličké dortové formičky, vymažeme je máslem a vysypeme kešu moukou … Naplníme a dáme péct na cca 15 minut, podle výkonu trouby.
Vyšleháme si smetanu ke šlehání, poté zašleháme sladidlo, zakysanou smetanu a nakonec šťávu z citronu. Dáme do lednice vychladit.
Rebarboru si nakrájíme na tenká kolečka , posypu sladidlem a podleji deckou vody … vaříme cca 5 minut, poté přidáme směs ovoce a zasypeme agarem podle dávkování a provaříme.
TIP : Košíčky je lepší udělat den předem a poté jen naplnit krémem, který můžete mít hotový též den dopředu. Jen ovocný přeliv je potřeba udělat čerstvý a přelít krém po mírném, ale ne úplném zchladnutí