MiniCake rebarora
Čas přípravy: 20 min
Čas vaření: 15 min
Množství: 6 mini dortíků průměr 8cm
Obtížnost: střední

Malé dortíky s chutí rebarbory a vůní směsi zahradních bobulovin.


Suroviny:

KORPUS :

  • 130g kešu mouky
  • 2 oříšky másla ( rozehřátého ) 
  • 1 vejce
  • 30 g povoleného sladidla
  • 1 PL nepraženého kakaa

KRÉM :

  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 2 PL zakysané smetany
  • sladidlo dle potřeby
  • šťáva z citronu

OVOCNÝ PŘELIV :

  • 6 menších stonků rebarbory ( 15 cm dlouhé ) 
  • + směs bobulovitého ovoce  
  • šťáva z citronu dle potřeby 
  • agar ( želatina)
  • 1 PL sladidla

Postup:

Troubu předehřejeme na 170 stupňů.

Všechny přísady na korpus smícháme. Vezmeme maličké dortové formičky, vymažeme je máslem a vysypeme kešu moukou … Naplníme a dáme péct na cca 15 minut, podle výkonu trouby.

Vyšleháme si smetanu ke šlehání, poté zašleháme sladidlo, zakysanou smetanu a nakonec šťávu z citronu. Dáme do lednice vychladit.

Rebarboru si nakrájíme na tenká kolečka , posypu sladidlem a podleji deckou vody … vaříme cca 5 minut, poté přidáme směs ovoce a zasypeme agarem podle dávkování a provaříme.

TIP :  Košíčky je lepší udělat den předem a poté jen naplnit krémem, který můžete mít  hotový též den dopředu. Jen ovocný přeliv je potřeba udělat čerstvý a přelít krém po mírném, ale ne úplném zchladnutí

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno