Do tohoto receptu na tortillu jsou použity pouze tři suroviny. Čím tortillu naplníte je jen na vaší fantazii. Já použil zeleninu, tuňáka v oleji a česnekový dip.
Suroviny:
Na tortillu:
- 250 g mozarelly
- 2 vejce
- 50g bramborová vláknina
Náplň:
- 100 g tuňáka v oleji
- 1 rajče
- 1 řecký jogurt
- 1 PL hořčice
- 3 stroužky česneku
- listy salátu
- avokádo
Postup:
Nejprve si nastrouháme mozzarella a dáme jí roztavit do mikrovlnky. Jakmile je rozpuštěna, přidáme vlákninu, vejce a promícháme, dokud nejsou všechny tři ingredience vypracvány do jednoho krásného hedvábného těsta.
Jakmile je těsto vypracováno, rozdělíme ho na stejné díly. Rozválíme na co nejtenčí placiky, ze kterých vykrojíme podle podle kulaté mističky nebo talířku pravidelné kulaté tvary.
Placičky položíme na pečicí papír a pečeme v na 200°C po dobu asi 10, dokud nebudou mírně hnědé. Nebo je můžeme také upéct na panvičke nasucho.
Po upečení je ještě teplé přehneme na polovic a necháme chladnout.
Mezi tím si připravíme suroviny, kterýma budeme tortillu plnit. Naplníme a pokapeme dipem, který jsme si připravili z jogurtu, česneku a hořčice. Ozdobíme nakrájeným avokádem.