Čas přípravy: 5 min
Čas vaření: 20 min
Množství: pekáček 16x25cm
Obtížnost: snadné

Kdo by neměl rád perník?! Recept je na malý pekáček, ale klidně si ingredience zdvojnásobte, protože je opravdu vynikající, tak aby ho nebylo málo!


Suroviny:

  • 180 g mandlové mouky
  • 2 PL rozpuštěného másla
  • 4 vejce
  • 60 ml tučného mléka (lze použít i rostlinné)
  • 2 lžíce Xylitolu nebo jiného vhodného sladidla (množství si přizpůsobte)
  • 1 ČL skořice
  • 1 PL kvalitního holandského kakaa
  • špetka soli
  • 1/2 lžičky sody na pečení
  • vysokoprocentní čokoláda (s minimálně 85 % kakaa)
  • kokos

Postup:

Pokud nemáte mandlovou mouku, stačí si najemno umlít oloupané mandle. V míse smíchejte vejce, mléko, máslo, sladidlo, skořici, kakao a špetku soli. Poté pomalu vmíchejte mandlovou mouku a sodu na pečení. Těsto vylejte do pekáčku vyloženého pečícím papírem a pečte v předehřáté troubě na 160 stupňů cca 20 minut.

Po upečení perník nechte chvíli vychladnout.

Čokoládu rozehřejte ve vodní lázni, polijte perník a posypte kokosem.

Pokud kokos nemáte rádi, posypte nasekanými vlašskými ořechy nebo nedávejte nic a nechte jen čokoládu.

Ať chutná! 

Předchozí článekKuřecí prsa s mrkví a květákovou „rýží“
Další článekČoko „Nevímco“ Cake

2 KOMENTÁŘE

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno