Čas přípravy: 5 min
Čas vaření: 20 min
Množství: pekáček 16x25cm
Obtížnost: snadné
Kdo by neměl rád perník?! Recept je na malý pekáček, ale klidně si ingredience zdvojnásobte, protože je opravdu vynikající, tak aby ho nebylo málo!
Suroviny:
- 180 g mandlové mouky
- 2 PL rozpuštěného másla
- 4 vejce
- 60 ml tučného mléka (lze použít i rostlinné)
- 2 lžíce Xylitolu nebo jiného vhodného sladidla (množství si přizpůsobte)
- 1 ČL skořice
- 1 PL kvalitního holandského kakaa
- špetka soli
- 1/2 lžičky sody na pečení
- vysokoprocentní čokoláda (s minimálně 85 % kakaa)
- kokos
Postup:
Pokud nemáte mandlovou mouku, stačí si najemno umlít oloupané mandle. V míse smíchejte vejce, mléko, máslo, sladidlo, skořici, kakao a špetku soli. Poté pomalu vmíchejte mandlovou mouku a sodu na pečení. Těsto vylejte do pekáčku vyloženého pečícím papírem a pečte v předehřáté troubě na 160 stupňů cca 20 minut.
Po upečení perník nechte chvíli vychladnout.
Čokoládu rozehřejte ve vodní lázni, polijte perník a posypte kokosem.
Pokud kokos nemáte rádi, posypte nasekanými vlašskými ořechy nebo nedávejte nic a nechte jen čokoládu.
Ať chutná!
Úžasný a nadýchaný perník! Chutnal manželovi a synovi 🙂
Dobrý den, máme velkou radost, že chutnalo. Děkujeme za pochvalu. Rádo se to čte :).