Čas přípravy: 8 min
Čas vaření: 35 min
Množství: 2 porce
Rychlá ale sytá večeře. Vejce, sýr a tuňák je spíš kombinace na salát, ale v tomto případě pečený tuňák krásně provoní celý koláč.
Suroviny:
- 100 g tuňáka
- 100 g sýru čedar
- 3 vejce
- máslo
- smetana na vaření
- sůl
- pepř
- listová zelenina
- rajče
Postup:
Předehřejeme troubu na 180°C. Ve misce vidličkou rozmačkáme okapaného tuňáka. Přidáme vejce, strouhaný sýr a trochu smetany. Vše vyšleháme, osolíme a opepříme. Nalijeme do máslem vymaštěné formy (16 cm).
Pečeme 35 minut a po upečení necháme trochu zchladnout. Poté opatrně koláč vyndáme prkénko a nakrájíme na porce. Podáváme s listovou zeleninou, rajčaty a můžeme posypat strouhaným sýrem.