Čas přípravy: 15 min

Čas vaření: 30 min

Množství: 4 porce

Šťavnatá a křehká pečená krůtí prsa plněná mozzarellou, špenátem, bylinkami a slaninou je ideální pokrm pro nedělní večeře, speciální příležitosti a sváteční menu.


Suroviny:

  • 400 g krůtího prsa
  • 100 g sýru mozzarella
  • 2 stroužky česneku
  • 1 PL hořčice
  • 1 hrst čerstvého špenátu
  • 4 plátky anglické slaniny
  • 1 PL nasekaných čerstvých bylinek petrželky, rozmarýnu a tymiánu
  • sůl, pepř
  • 2 PL másla

Postup:

Krůtí prso rozkrojíme a lehce naklepeme na větší plát. Maso posolíme a opepříme a potřeme hořčicí. Na maso klademe na plátky nakrájenou mozzarellu, anglickou slaninu plátky česneku, a rozložíme špenát.
Jemně, ale pevně maso zarolujme. Zajistíme párátky, aby zůstalo svinuté nebo svážeme provázkem a vložte do připraveného pekáčku.

Maso posypeme bylinkami a přidáme máslo. Přilejeme trochu vody nebo vývaru a pekáček přikryjeme alobalem.

Maso pečeme 30 minut v předehřáté troubě na 160°C. Upečené maso vyjmeme z pekáčku a necháme chvilku odpočinout. Nakrájíme na plátky, polijeme výpekem a podáváme s vhodnou přílohou.

Tip: Pokud nemáte po ruce čerstvé bylinky, žádný strach. Jednoduše použijte 1 lžičku sušeného Provencal koření.


Výživové údaje*na 1 porci
Energie183 kcal
Bílkoviny2 g
Sacharidy 8 g
Tuky16 g

*Uvedené nutriční hodnoty jsou pouze orientační, záleží na konkrétních použitých surovinách a jejich přesném množství.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno