Čas přípravy: 15 min
Čas vaření: 30 min
Množství: 4 porce
Šťavnatá a křehká pečená krůtí prsa plněná mozzarellou, špenátem, bylinkami a slaninou je ideální pokrm pro nedělní večeře, speciální příležitosti a sváteční menu.
Suroviny:
- 400 g krůtího prsa
- 100 g sýru mozzarella
- 2 stroužky česneku
- 1 PL hořčice
- 1 hrst čerstvého špenátu
- 4 plátky anglické slaniny
- 1 PL nasekaných čerstvých bylinek petrželky, rozmarýnu a tymiánu
- sůl, pepř
- 2 PL másla
Postup:
Krůtí prso rozkrojíme a lehce naklepeme na větší plát. Maso posolíme a opepříme a potřeme hořčicí. Na maso klademe na plátky nakrájenou mozzarellu, anglickou slaninu plátky česneku, a rozložíme špenát.
Jemně, ale pevně maso zarolujme. Zajistíme párátky, aby zůstalo svinuté nebo svážeme provázkem a vložte do připraveného pekáčku.
Maso posypeme bylinkami a přidáme máslo. Přilejeme trochu vody nebo vývaru a pekáček přikryjeme alobalem.
Maso pečeme 30 minut v předehřáté troubě na 160°C. Upečené maso vyjmeme z pekáčku a necháme chvilku odpočinout. Nakrájíme na plátky, polijeme výpekem a podáváme s vhodnou přílohou.
Tip: Pokud nemáte po ruce čerstvé bylinky, žádný strach. Jednoduše použijte 1 lžičku sušeného Provencal koření.
Výživové údaje* | na 1 porci |
---|---|
Energie | 183 kcal |
Bílkoviny | 2 g |
Sacharidy | 8 g |
Tuky | 16 g |
*Uvedené nutriční hodnoty jsou pouze orientační, záleží na konkrétních použitých surovinách a jejich přesném množství.