Lehký recept na přípravu tradičního guláše s hovězí kližkou, paprikou a česnekem, který zvládne doma každý. Díky pořádné porci cibule v základu nemusíte už guláš nijak zvlášť zahušťovat.
Suroviny:
- 1 kg hovězího masa (kližka, veverka)
- 1 kg cibule
- sádlo
- 1 PL červené papriky
- 2 bobkové listy
- 1 PL majoránky
- 1 ČL drceného kmínu
- sůl
- pepř
- 3 stroužky česneku
- chilli paprička a lžíce rajského protlaku (nemusí být ani jedno)
- 1 malá cuketa
CUKETOVÉ BRAMBORÁKY :
- 2 malé cukety
- 2 PL psyllia
- sůl
- pepř
- majoránka
- 3 stroužky česneku
- 2 vejce
- sádlo na smažení
Postup:
Očistíme a nakrájíme maso na kostky. Oloupeme a na jemno nakrájíme cibuli. V kastrolu si rozehřejeme sádlo a maso orestujeme, aby se zatáhlo ze všech stran. K orestovanému masu přidáme cibuli, kterou orestujeme do zlatava.
Zasypeme mletou paprikou, osolíme, opepříme, přidáme kmín, bobkový list a na jemno nastrouhanou a vyždímanou cuketu. Zamícháme a zalijeme vodou. Dusíme do změknutí masa.
Když je maso měkké , tak ho vyjmeme a zbytek rozmixujeme tyčovým mixérem …tím celý guláš zahustíme. Vrátíme maso zpět, přidáme prolisovaný česnek, který stačí povařit už jen pár minut. Vypneme a přidáme majoránku, majoránku dáváme jako poslední, aby nám nezhořkla.
CUKETOVÉ BRAMBORÁKY :
Cukety si nastrouháme najemno, osolíme a necháme vypotit cca 15 minut.
Do vyždímané cukety přidáme zbytek surovin. A pozvolna smažíme na sádle, stejně jako bramboráky.