Čas přípravy: 20 min
Čas vaření: 150 min
Množství: 5 porce
Obtížnost: snadné

Lehký recept na přípravu tradičního guláše s hovězí kližkou, paprikou a česnekem, který zvládne doma každý. Díky pořádné porci cibule v základu nemusíte už guláš nijak zvlášť zahušťovat.


Suroviny:

  • 1 kg hovězího masa (kližka, veverka)
  • 1 kg cibule
  • sádlo
  • 1 PL červené papriky
  • 2 bobkové listy
  • 1 PL majoránky
  • 1 ČL drceného kmínu
  • sůl
  • pepř
  • 3 stroužky česneku
  • chilli paprička a lžíce rajského protlaku (nemusí být ani jedno)
  • 1 malá cuketa

CUKETOVÉ BRAMBORÁKY : 

  • 2 malé cukety
  • 2 PL psyllia
  • sůl
  • pepř
  • majoránka
  • 3 stroužky česneku
  • 2 vejce
  • sádlo na smažení

Postup:

Očistíme a nakrájíme maso na kostky. Oloupeme a na jemno nakrájíme cibuli. V kastrolu si rozehřejeme sádlo a maso orestujeme, aby se zatáhlo ze všech stran. K orestovanému masu přidáme cibuli, kterou orestujeme do zlatava.

Zasypeme mletou paprikou, osolíme, opepříme, přidáme kmín, bobkový list a na jemno nastrouhanou a vyždímanou cuketu. Zamícháme a zalijeme vodou. Dusíme do změknutí masa.

Když je maso měkké , tak ho vyjmeme a zbytek rozmixujeme tyčovým mixérem …tím celý guláš zahustíme. Vrátíme maso zpět, přidáme prolisovaný česnek, který stačí povařit už jen pár minut. Vypneme a přidáme majoránku, majoránku dáváme jako poslední, aby nám nezhořkla.

CUKETOVÉ BRAMBORÁKY :

Cukety si nastrouháme najemno, osolíme a necháme vypotit cca 15 minut.

Do vyždímané cukety přidáme zbytek surovin. A pozvolna smažíme na sádle, stejně jako bramboráky.

Předchozí článekQuiche se zeleným chřestem, špenátem a sušenými rajčaty
Další článekPečená kotleta s bylinkovou krustou

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno