Cukety už dávno předstihly v oblibě klasické dýně a další tykvovou zeleninu. Lze je upravovat na tisíce způsobů. To platí i v případě naší cuketové rolády.
Suroviny:
- 3 menší cukety
- 200 g tvrdého sýru v celku ( gouda )
- 3 vejce
- provensálské byliny
- 200 g vysokoprocentní šunky
- 150 g plátkového sýru ( gouda, eidam 45%)
- sůl
Postup:
Nejprve si předehřejeme troubu na 180 stupňů.
Cuketu nastrouháme na jemném struhadle, osolíme a necháme chvíli vypotit, aby jsme mohli slít přebytečnou vodu, kterou cuketa pustí.
Do mísy k cuketě přidáme vajíčka, najemno nastrouhaný tvrdý sýr a bylinky.
Na plech vyložený pečícím papírem rozprostřeme směs z cukety a pečeme, dokud směs nezačne na povrchu trochu hnědnout.
Troubu si necháte zaplou,jelikož budeme ještě zapékat.
Cuketovou směs vyjmeme i s pečícím papírem, pár minutek necháme vychladnout a pomocí pečícího papíru smotáme do ruličky …..a můžeme znovu roztáhnout a naplnit plátky šunky a sýra.
Zarolujeme a dáme na 10 minut zapéct …..
TIP : Roláda se jak lépe krájí , tak i lépe chutná studená, klidně den předem udělaná 🙂