Čas přípravy: 10 min
Čas vaření: 5 min
Množství: 2 porce
Rychlý zeleninový salát s tuňákem a vajíčkem zvládnete nachystat do deseti minut. Ocení ho tak všichni ti, co si rádi dají k večeři něco lehkého a přitom zdravého.
Suroviny:
- 150 g salátových listů (např. rukola, baby špenát …)
- 250 g rajčat
- 80 g tuňáka ve vlastní šťávě
- 10 ml citronové šťávy
- 10 g lněných semínek
- 2 vejce
- 100 g sýru feta
- balzamikový ocet
- sůl
- pepř
Postup:
Připravíme si misku a natrháme do ní salátové listy. Přidáme 2 lžíce balzamikového octa a promícháme. Rajčata nakrájíme na menší kousky. Tuňáka vyjměte z konzervy a necháme okapat. Pokapeme citronovou šťávou a posypeme lněnými semínky.
Vejce dáme do hrnce se studenou vodou a vaříme 5 minut po té co se voda začne vařit. Po uvaření vejce oloupeme, rozkrojíme na poloviny a dáme do obou misky.
Nakonec do salátu rozdrobíme fetu, podle libosti salát dochutíme solí a pepřem a podáváme.