Čas přípravy: 10 min
Čas vaření: 5 min
Množství: 2 porce

Rychlý zeleninový salát s tuňákem a vajíčkem zvládnete nachystat do deseti minut. Ocení ho tak všichni ti, co si rádi dají k večeři něco lehkého a přitom zdravého.


Suroviny:

  • 150 g salátových listů (např. rukola, baby špenát …)
  • 250 g rajčat
  • 80 g tuňáka ve vlastní šťávě
  • 10 ml citronové šťávy
  • 10 g lněných semínek
  • 2 vejce
  • 100 g sýru feta
  • balzamikový ocet
  • sůl
  • pepř

Postup:

Připravíme si misku a natrháme do ní salátové listy. Přidáme 2 lžíce balzamikového octa a promícháme. Rajčata nakrájíme na menší kousky. Tuňáka vyjměte z konzervy a necháme okapat. Pokapeme citronovou šťávou a posypeme lněnými semínky.

Vejce dáme do hrnce se studenou vodou a vaříme 5 minut po té co se voda začne vařit. Po uvaření vejce oloupeme, rozkrojíme na poloviny a dáme do obou misky.

Nakonec do salátu rozdrobíme fetu, podle libosti salát dochutíme solí a pepřem a podáváme.

Předchozí článekVajíčková pomazánka
Další článekJogurtové bulky

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno