Čas přípravy: 5 min
Čas vaření: 20 min
Množství: 10 porce
Obtížnost: snadné

Když se řekne česká kuchyně, hned mi naskočí květákové placičky. Jako malá jsem je milovala od své babičky a drží mě to dodnes.


Suroviny:

  • ½ menšího květáku
  • 1 mozzarella v nálevu (použití bez nálevu)
  • 1 vejce
  • drcený kmín
  • sůl
  • kurkuma
  • olivový olej na pokapání při pečení

Postup:

Květák si společně s mozzarellou nastrouháme najemno na struhadle.

Přidáme vejce, kmín, sůl a kurkumu.

Vytvoříme placičky, pokapeme olivovým olejem a pečeme v předem předehřáté troubě na 180 stupňů asi 20 minut (do zlatova)

Předchozí článekCuketové placičky
Další článekMrkvové placičky

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno