Čas přípravy: 15 min
Čas vaření: 90 min
Množství: 4 porcí

Krásná barevná kombinace této rolády bude lahodit vašemu oku, ale překvapí i vaše chutě.


Suroviny:

  • 1 kg vepřové pečeně
  • 3 vajíčka
  • hrst mraženého hrášku
  • 1 větší mrkev nakrájená na kostičky
  • sůl
  • pepř
  • 1 PL plnotučné hořčice
  • 1 PL sádla
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • tenký plátek másla

SUROVINY KVĚTÁKOVÁ KAŠE:

  • 1 střední květák
  • libeček nať + list
  • sůl
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • oříšek másla
  • 50 g parmazánu

Postup:

Na pánvi, na plátku másla si krátce orestujeme na kostičky nakrájenou mrkev společně s hráškem.

V hrníčku si rozmícháme vejce, která osolíme a opepříme. Vajíčky zalijeme zeleninu a uděláme omeletu.

Pečeni si podélně rozřízneme. Klepat jí není třeba, ale kdo chce, samozřejmě  může. Osolíme, opepříme z obou stran a z jedné strany potřeme hořčicí.

Hotovou omeletu z pánve rovnou překlopíme na připravené maso a zarolujeme.

Stáhneme režnou nití nebo provázkem.

Připravíme si pekáč, rozehřejeme sádlo a takto připravenou roládu zprudka orestujeme ze všech stran.

Ztlumíme plamen a přidáme najemno nakrájenou cibuli a česnek. Chvíli orestujeme.

Podlijeme deckou vody a dáme péct na 180 stupňů na 90 minut.

Při pečení maso kontrolujeme a v případě potřeby podléváme.

Než se nám maso upeče, tak si připravíme květákovou kaši. Květák si rozebereme na menší růžičky a propláchneme ho. Vložíme do vyššího hrnce, osolíme, přidáme nať a list libečku a zalijeme vodou.

Vaříme doměkka cca 15 minut. Zbylou vodu slijeme a nať i list libečku vyjmeme.

Pomocí tyčového mixéru rozmixujeme květák v hladký krém. Zjemníme máslem a smetanou ke šlehání.

Na závěr přimícháme parmazán.

Dle potřeby dosolíme.

Předchozí článekCuketa alla carbonara
Další článekCuketové minibábovičky

1 komentář

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno