Suroviny:
- 1 kg vepřové pečeně
- 3 vajíčka
- hrst mraženého hrášku
- 1 větší mrkev nakrájená na kostičky
- sůl
- pepř
- 1 PL plnotučné hořčice
- 1 PL sádla
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- tenký plátek másla
SUROVINY KVĚTÁKOVÁ KAŠE:
- 1 střední květák
- libeček nať + list
- sůl
- 100 ml smetany ke šlehání
- oříšek másla
- 50 g parmazánu
Postup:
Na pánvi, na plátku másla si krátce orestujeme na kostičky nakrájenou mrkev společně s hráškem.
V hrníčku si rozmícháme vejce, která osolíme a opepříme. Vajíčky zalijeme zeleninu a uděláme omeletu.
Pečeni si podélně rozřízneme. Klepat jí není třeba, ale kdo chce, samozřejmě může. Osolíme, opepříme z obou stran a z jedné strany potřeme hořčicí.
Hotovou omeletu z pánve rovnou překlopíme na připravené maso a zarolujeme.
Stáhneme režnou nití nebo provázkem.
Připravíme si pekáč, rozehřejeme sádlo a takto připravenou roládu zprudka orestujeme ze všech stran.
Ztlumíme plamen a přidáme najemno nakrájenou cibuli a česnek. Chvíli orestujeme.
Podlijeme deckou vody a dáme péct na 180 stupňů na 90 minut.
Při pečení maso kontrolujeme a v případě potřeby podléváme.
Než se nám maso upeče, tak si připravíme květákovou kaši. Květák si rozebereme na menší růžičky a propláchneme ho. Vložíme do vyššího hrnce, osolíme, přidáme nať a list libečku a zalijeme vodou.
Vaříme doměkka cca 15 minut. Zbylou vodu slijeme a nať i list libečku vyjmeme.
Pomocí tyčového mixéru rozmixujeme květák v hladký krém. Zjemníme máslem a smetanou ke šlehání.
Na závěr přimícháme parmazán.
Dle potřeby dosolíme.
Inspirace a nové recepty