Čas přípravy: 10 min
Čas vaření: 12 min
Množství: 2 porce
Obtížnost: snadné

Tato vynikající sýrová lahůdka pečená v troubě se hodí jako předkrm nebo dezert. Ale je to tak chutné a výživné, že byste si ho mohli dát na oběd s lehkým salátem!


Suroviny:

2ks Sýr Camembert

Ostružinová omáčka
250 g Čerstvých ostružin
10g Xylitol (volitelné)
Mletá skořice, červené víno

Posypání
Pistácie
sůl
čerstvý rozmarýn

Postup:

Předehřejte troubu na 180 ° C.
Ostružiny, skořici a sladidlo (pokud používáte) zalijte červeným vínem a prohřejte na pánvičce.

Sýr Camembert pečte v troubě na pčícím papíru asi 10 až 12 minut nebo dokud nezíská zlatavou barvu. Vyjměte a nechte několik minut odpočinout.

Nahrubo nasekejte pistácie a orestujte je na suché pánvi. Dochuťte solí.

Při podávání přelijte grilovaný sýr ostružinou, pečenou pistácií a rozmarýnem.

TIP: Místo ostružin můžete použít brusinky. Brusinky lehce pomačkejte vidličkou a místo skořice přidejte pomerančovou šťávu. Povařte několik minut.


Předchozí článekBagely
Další článekPečený sýr Brie

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno