Tato vynikající sýrová lahůdka pečená v troubě se hodí jako předkrm nebo dezert. Ale je to tak chutné a výživné, že byste si ho mohli dát na oběd s lehkým salátem!
Suroviny:
2ks Sýr Camembert
Ostružinová omáčka
250 g Čerstvých ostružin
10g Xylitol (volitelné)
Mletá skořice, červené víno
Posypání
Pistácie
sůl
čerstvý rozmarýn
Postup:
Předehřejte troubu na 180 ° C.
Ostružiny, skořici a sladidlo (pokud používáte) zalijte červeným vínem a prohřejte na pánvičce.
Sýr Camembert pečte v troubě na pčícím papíru asi 10 až 12 minut nebo dokud nezíská zlatavou barvu. Vyjměte a nechte několik minut odpočinout.
Nahrubo nasekejte pistácie a orestujte je na suché pánvi. Dochuťte solí.
Při podávání přelijte grilovaný sýr ostružinou, pečenou pistácií a rozmarýnem.
TIP: Místo ostružin můžete použít brusinky. Brusinky lehce pomačkejte vidličkou a místo skořice přidejte pomerančovou šťávu. Povařte několik minut.