Čas přípravy: 15 min
Čas vaření: 15 min
Množství: 4 porce
Obtížnost: snadné

Jednoduché ale vynikající cuketová polévka ze slunné Italie. Doplnit ji můžete ještě listovým salátem a podávat jako lehký oběd nebo večeři.


Suroviny:

  • 60 ml panenského olivového oleje
  • 1 lžíce nadrobno nasekaného česneku
  • hrst bazalkových lístků, nasekaných
  • mořská sůl a mletý bílý pepř
  • 1 kg cuket (nejlépe středních), rozkrojených podélně na čtvrtky a pak na 1cm plátky
  • 750 ml drůbežího nebo zeleninového vývaru
  • 60 ml smetany na vaření
  • hrst hladkolisté petrželky, nasekané
  • 50 g strouhaného parmazánu + další k podávání

Postup:

Na středním plameni rozehřejte v pánvi olivový olej. Opékejte na něm česnek, bazalku a osolenou cuketu pomalu 10 minut, až cukety lehce zezlátnou a změknou. Opepřete bílým pepřem, zalijte vývarem a vařte 8 minut. Potom sejměte z ohně a tři čtvrtiny polévky rozmixujte dohladka.

Rozmixovanou směs vraťte zpátky do hrnce a vmíchejte smetanu, petrželku a parmazán. Osolte podle chuti. Při podávání rozdělte polévku do misek či talířů a ozdobte čerstvě mletým pepřem a posypte parmazánem. Zvlášť podávejte opečený LC chléb.

Předchozí článekTvarohová pomazánka s mrkví
Další článekFrittata s čerstvím špenátem

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno