Čas přípravy: 10 min
Čas vaření: 7 min
Množství: 4 porce

Guacamole (čti guakamole) je tradiční mexická salsa připravovaná ze zralého avokáda. U jejího zrodu stáli staří aztékové, ale dnes je populární v podstatě po celém světě.


Suroviny:

  • 2 zralé avokáda
  • 1 červená cibule
  • 2 stroužky česneku ( nemusí být)
  • ½ chilli papričky (nemusí být)
  • 1 PL citronové nebo limetkové šťávy
  • 4 rajčata ( nejlépe bez semínek)
  • 2 nasekaná sušená rajčata ( nemusí být)
  • sůl
  • hrst nasekaného koriandru

Postup:

Avokádo rozpůlíme a vyjmeme pecku. Do misky vydlabeme dužinu a pomocí vidličky rozmačkáme na pastu ( můžou být ponechány i kousky avokáda).

Zakápneme citronovou šťávou, aby nám avokádo nezhnědlo. Přimícháme na jemno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, popřípadě chili, sůl a nasekaný koriandr.

Na závěr přimícháme nadrobno pokrájená rajčata.

Sýrový chips Uděláte z jakéhokoliv sýru ( typu eidam, gouda, cheddar, ementál, parmazán….) Buď nastrouháním nebo překrojením plátkového sýra a pečením na 180 stupňů asi 7 minut v troube.

Předchozí článekZeleninový vývar se špenátovým bílkem
Další článekKrůtí vývar s masovými koulemi

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno