Dopřejte si kuřecí řízky trochu jinak. Vyzkoušejte recept na křupavé kořeněné kousky kuřecího masa.
Suroviny:
- 250 g kuřecích prsních filetů
- 100 g zakysané smetany
- 100 g mandlových plátků
- 50 g mandlové mouky
- sůl
- pepř
- chilly
- olivový olej
- oblíbené koření(nemusí být)
Postup:
Nakrájené kuřecí plátky masa omyjeme a očistíme.
Zakysanou smetanu smícháme s vejcem do hladka. Osolíme, opepříme, přidáme trochu chilly a přimícháme filety.
Do směsi namočíme maso a necháme marinovat naložené alespoň 30 minut. (nejlépe připravit večer a marinovat v lednici do druhého dne)
Mandlovou mouku smícháme s mandlovými plátky, přidáme koření dle chuti a promícháme.
Mandle mají sladší chuť, tak volte pikantnější koření, aby bylo cítit.
Troubu předehřejeme na 170 °C.
Marinované plátky masa obalíme ve směsi a pečeme na pečícím papíře asi 25 minut.
TIP: Vhodná příloha bude lehký zeleninový salát na který napíše recept starouš 🙂 , když pořád opravuje 😀 a když má číst, tak nečte
TIP: Od starouše je doporučení na Duhový salát Coleslaw