Čas přípravy: 15 min
Čas vaření: 25 min
Množství: 2 porce
Obtížnost: snadné

Dopřejte si kuřecí řízky trochu jinak. Vyzkoušejte recept na křupavé kořeněné kousky kuřecího masa.


Suroviny:

  • 250 g kuřecích prsních filetů
  • 100 g zakysané smetany
  • 100 g mandlových plátků
  • 50 g mandlové mouky
  • sůl
  • pepř
  • chilly
  • olivový olej
  • oblíbené koření(nemusí být)

Postup:

Nakrájené kuřecí plátky masa omyjeme a očistíme.

Zakysanou smetanu smícháme s vejcem do hladka. Osolíme, opepříme, přidáme trochu chilly a přimícháme filety.

Do směsi namočíme maso a necháme marinovat naložené alespoň 30 minut. (nejlépe připravit večer a marinovat v lednici do druhého dne)

Mandlovou mouku smícháme s mandlovými plátky, přidáme koření dle chuti a promícháme.

Mandle mají sladší chuť, tak volte pikantnější koření, aby bylo cítit.

Troubu předehřejeme na 170 °C.

Marinované plátky masa obalíme ve směsi a pečeme na pečícím papíře asi 25 minut.

TIP: Vhodná příloha bude lehký zeleninový salát na který napíše recept starouš 🙂 , když pořád opravuje 😀 a když má číst, tak nečte

TIP: Od starouše je doporučení na Duhový salát Coleslaw


ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno