Pomerančová roláda
Čas přípravy: 15 min
Čas vaření: 30 min
Množství: 1 roláda

Nadýchaná piškotová roláda s vůní a chutí pomerančů se stane favoritem na každém stole. Ať již svátečním, nedělním nebo jen odpoledne ke kávě.


Suroviny:

  • 6 vajec
  • špetka soli
  • 120 g xylitolu
  • 120 g mandlového proteinu
  • 2 g prášku do pečiva
  • 50 g kokosového oleje 
  • 50 ml mléka
  • 1 citron
  • 1 pomeranč
  • 250 g mascarpone

Postup:

Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Ze žloutků a 60 g cukru ušleháme pomocí ručního mixéru hladkou pěnu, kterou osolíme špetkou soli a přidáme nastrouhanou kůru z citronu a pomeranče.

Z bílků vyšleháme tuhý sníh, do kterého před koncem šlehání přidáváme postupně 70g cukru.

Do takto připraveného sněhu lehce zamícháme prosátý mandlový protein (odtučněné mandlová mouka) a prášek do pečiva.

Obě směsi lehce ale důkladně promícháme. Ze zamíchané směsi odebereme dvě naběračky do mističky ve které jsme si smíchali mléko a olej. Směs promícháme a přidáme do sněhové směsi.

Plech vyložíme pečicím papírem a celou směs nalijeme na plech. Dobře rozprostřeme a vložíme do předehřáté trouby na 170°C. Pečeme dozlatova přibližně 30 minut. Délka pečení je odvislá od toho jak nám peče trouba a tloušťky těsta. 

Mezitím si připravíme pomerančový krém. Mascarpone vyšleháme s pomerančovou a citronovou šťávou a dosladíme dle potřeby.  

Upečené těsto přendáme na stůl i s pečicím papírem, přiklopíme dalším dílem papíru a otočíme.

opatrně papír sundáme. Okraje těsta ořízneme ostrým nožem. Kdyby jsme to neudělali testo by nám praskalo a šlo špatně rolovat.  Na těsto namažeme krém a opatrně zarolujeme pomocí papíru. Roládu necháme vychladnout.

Předchozí článekVepřová ledvinky na cibulce
Další článekCupcakes višně

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno