Šťavnatá krkovice spolu s jemnou pečenou dýní a špenátem je výbornou kombinací na chutný oběd.
Suroviny:
- 1 kg krkovice s kostí
- 3 cibule
- 4 stroužky česneku
- 250 g baby špenátu
- 5 žampionů
- 2 menší hokkaidó dýně
- provensálské byliny
- sůl
- pepř
- kmín meltý
- oblíbené grilovací koření
- 1 PL sádla
- trocha olivového oleje
DIP:
- zakysaná smetana
- 2 stroužky česneku
- sůl
- bílý pepř
- čerstvé bylinky
Postup:
Krkovici s kostí osušte. Smíchejte sůl, pepř, kmín a směs dobře vetřete do masa. Maso nechte odpočinout v pokojové teplotě.
Mezi tím si nakrájejte 2 oloupané cibule na tenké plátky. Odpočinuté maso orestujte ze všech stran na sádle v pekáčku na hrnci ve kterém budete maso péct. K orestovanému masu přidejte nakrájenou cibuli a přidejte 3 stroužky nastrouhaného česneku.
Podlijte cca 2 dc vody a pečte v troubě na 180 stupňů do změknutí masa.
Na troše olivového oleje orestujte na jemno nakrájenou cibuli, přidejte baby špenát a na plátky nakrájený česnek. Vše dohromady orestujte.
Dýni si nakrájejte na kolečka, osolte a posypejte provensálským kořením. Zakápněte olivovým olejem a dejte péct do trouby do změknutí (20 minut cca).