Čas přípravy: 15 min
Čas vaření: 90 min
Množství: 4 porce
Obtížnost: snadné

Šťavnatá krkovice spolu s jemnou pečenou dýní a špenátem je výbornou kombinací na chutný oběd.


Suroviny:

  • 1 kg krkovice s kostí
  • 3 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 250 g baby špenátu
  • 5 žampionů
  • 2 menší hokkaidó dýně
  • provensálské byliny
  • sůl
  • pepř
  • kmín meltý
  • oblíbené grilovací koření
  • 1 PL sádla
  • trocha olivového oleje 

DIP:

  • zakysaná smetana
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • bílý pepř
  • čerstvé bylinky

Postup:

Krkovici s kostí osušte. Smíchejte sůl, pepř, kmín a směs dobře vetřete do masa. Maso nechte odpočinout v pokojové teplotě.

Mezi tím si nakrájejte 2 oloupané cibule na tenké plátky. Odpočinuté maso orestujte ze všech stran na sádle v pekáčku na hrnci ve kterém budete maso péct. K orestovanému masu přidejte nakrájenou cibuli a přidejte 3 stroužky nastrouhaného česneku.

Podlijte cca 2 dc vody a pečte v troubě na 180 stupňů do změknutí masa.

Na troše olivového oleje orestujte na jemno nakrájenou cibuli, přidejte baby špenát a na plátky nakrájený česnek. Vše dohromady orestujte.

Dýni si nakrájejte na kolečka, osolte a posypejte provensálským kořením. Zakápněte olivovým olejem a dejte péct do trouby do změknutí (20 minut cca).

Předchozí článekŠišky „hokkaidó“ s mákem
Další článekBabiččino kuře

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno