Čas přípravy: 15 min
Čas vaření: 45 min
Množství: 28cm forma
Obtížnost: střední

Jednou ročně přijde období, ve kterém vidíme chřest doslova na každém rohu. Byl by hřích v tomto období chřestu nevyužít. Já ho miluji na gril, do sendviče, do salátu, do polévky, do těstovin a noků a třeba také do quiche.


Suroviny:

  • 45 g mandlové mouky
  • 30 g kokosové mouky
  • 22 g psyllia
  • 2 vejce
  • 220 ml vlažné vody
  • 1 ČL soli
  • olivový olej

NÁPLŇ :

  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 3 vejce
  • 100 g strouhaného parmazánu
  • 100 g gorgonzoly
  • hrst sušených rajčat
  • 2 hrsti čerstvého špenátu
  • 1 balení zeleného chřestu
  • 2 červené cibule
  • sůl
  • pepř
  • oříšek másla

Postup:

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.

Na těsto smícháme všechny suché ingredience, poté přidáme mokré (kromě olivového oleje) a spojíme v kompaktní těsto, které necháme pár minut odpočinout. Vezmeme koláčovou formu, kterou vyložíme pečícím papírem. V rukách si rozetřeme olivový olej a těsto vymačkáme do formy i přes okraje. Těsto na pár místech propícháme vidličkou.

Dáme péct na cca 30 minut. Těsto musí být téměř upečené – „zlatavé“.

Připravíme si chřest . Odkrojíme cca 2- 3 cm od konce a vyhodíme, nebo můžeme nechat, hodí se třeba do vývaru :-). A dáme ho do napařovacího hrnce na 3 minuty, osolíme. Když ho vyjmeme , tak je třeba ho dát zchladit do studené vody, aby měl stále jasně zelenou barvu.

Cibuli si rozpůlíme a nakrájíme na tenké plátky. Na pánvi, na oříšku másla jí orestujeme hezky do hněda! Restujte pomalu, ať Vám nezhořkne!

Čerstvý špenát a sušená rajčata nahrubo nasekáme.

V míse si ve smetaně rozšleháme vejce, přidáme najemno nastrouhaný parmazán,na kostičky nakrájenou gorgonzolu, nasekaným špenátem… osolíme a opepříme.

Když je těsto předpečené vlijeme do něj směs vajec a smetany, přidáme kousky sušených rajčat a ozdobíme chřestem. Na závěr zasypeme parmazánem …

Vložíme zpět do trouby. Dopékáme přibližně 20 minut … Podle barvy 🙂

Výborný je jak vlažný, tak i studený …

Předchozí článekPečený tvaroh
Další článekHovězí guláš s cuketovým bramborákem

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno