Čokořepák
Čas přípravy: 10 min
Čas vaření: 50 min
Množství: 12 porce
Obtížnost: snadné

Řepa a čokoláda jsou prostě dokonalé spojení! A troufám si říct, že i pro ty z Vás, kdo nemáte rádi řepu. V těstu vytváří neskutečnou vláčnost.


Suroviny:

  • 4 červené řepy,může být předvařená
  • 4 vejce
  • 1 hrnek mandlové mouky
  • 1 hrnek nepraženého kakaa
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička sody
  • špetka soli
  • sladidlo dle chuti (xylitol)

Poleva:

  • Vysokoprocentní čokoláda
  • Smetana 50 ml
  • 75 g másla

Postup:

Červenou řepu uvaříme a po vychladnutí rozmixujeme.

Poté přidáme všechny ostatní ingredience a promícháme.

Pečeme na 180 stupňů asi 50 minut

Poleva :

Než se dort upeče tak ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a máslo. Smetanu zamícháme do surovin. Upečený a vychladlý dort polijeme připravenou polevou.

TIP : Ozdobíme čerstvými jahodami a malinami nebo jejich rozvarem jako jsem to udělala já.


Předchozí článekDýňový chlebík
Další článekKuřecí stripsy

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno