Čas přípravy: 10 min
Čas vaření: 8 min
Množství: 1 roláda
Obtížnost: snadné

Slaná roláda, která nemá chybu. Příprava je velmi jednoduchá a rychlá a vychází z receptu na přípravu těstovin bez mouky. Těsto je vláčné a díky smetaně jemné. Nápň je prostor pro vaši bujnou fantazii.


Suroviny:

  • 3 ks vejce
  • 1 ks Mozzarella bez nálevu 
  • 3 PL Psyllium  
  • 3 PL smetany na vaření
  • Sůl
  • Pepř
  • 500 g tučného tvarohu
  • 150 g smetanového sýru
  • Hrst bazalky
  • 100 g parmazánu

Postup:

Pomocí ponorného mixéru vypracujeme do hladkého řídkého těsta vejce, smetanu, nastrouhanou mozzarellu, psyllium a sůl, pepř.

Připravené těsto vylijeme na 2 plechy vyložené pečicím papírem a rozetřeme na placky.

Plechy s těstem vložíme do předem vyhřáté trouby na 170°C a pečte 8-10 minut.

Upečené placky otočíme na stole papírem nahoru, který sloupneme. Placku položíme zpět na papír a necháme zchladnout.

V přůběhu pečení si připravíme náplň do rolády. V misce smícháme tvaroh, smetanový sýr, nasekanou bazalku, nastrouhaný parmazán. 

Placku pomažeme náplní a pomocí papíru smotáme do rolády. Necháme dvě hodiny v lednici ztuhnout. 

Servírujeme jako snídani nebo k večeři spolu se zeleninou a LC pečivem.


Předchozí článekGrilované kuřecí prso se smetanovou kedlubnou
Další článekBurger z červené řepy

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno