Slaná roláda, která nemá chybu. Příprava je velmi jednoduchá a rychlá a vychází z receptu na přípravu těstovin bez mouky. Těsto je vláčné a díky smetaně jemné. Nápň je prostor pro vaši bujnou fantazii.
Suroviny:
- 3 ks vejce
- 1 ks Mozzarella bez nálevu
- 3 PL Psyllium
- 3 PL smetany na vaření
- Sůl
- Pepř
- 500 g tučného tvarohu
- 150 g smetanového sýru
- Hrst bazalky
- 100 g parmazánu
Postup:
Pomocí ponorného mixéru vypracujeme do hladkého řídkého těsta vejce, smetanu, nastrouhanou mozzarellu, psyllium a sůl, pepř.
Připravené těsto vylijeme na 2 plechy vyložené pečicím papírem a rozetřeme na placky.
Plechy s těstem vložíme do předem vyhřáté trouby na 170°C a pečte 8-10 minut.
Upečené placky otočíme na stole papírem nahoru, který sloupneme. Placku položíme zpět na papír a necháme zchladnout.
V přůběhu pečení si připravíme náplň do rolády. V misce smícháme tvaroh, smetanový sýr, nasekanou bazalku, nastrouhaný parmazán.
Placku pomažeme náplní a pomocí papíru smotáme do rolády. Necháme dvě hodiny v lednici ztuhnout.
Servírujeme jako snídani nebo k večeři spolu se zeleninou a LC pečivem.