Čas přípravy: 15 min
Čas vaření: 40 min
Množství: 2 menší mazance

Na Velikonoce nesmí mazanec chybět v žádné domácnosti. Zkuste si ho letos upéct.


Suroviny:

  • 125 g tučného tvarohu
  • 1 vejce
  • 85 g mandlové mouky
  • 15 g kokosové mouky
  • 20 g syrovátkového proteinu
  • 60 g rozpuštěného másla
  • vanilka
  • kůra z 1 citronu
  • 1 ČL prášku do pečiva bez fosfátu
  • 1 ČL xantanové gumy
  • 3 PL povoleného sladidla
  • špetka soli
  • rozinky namočené v rumu ( vymačkané + 1 PL rumu do těsta)
  • hrst nahrubo nasekaných ořechů
  • vajíčko na pomazání
  • mandlové plátky a rozinky na zdobení

Postup:

Do mísy dáme tvaroh, vejce, sladidlo a citronovou kůru a mixujeme do hladka.

V druhé misce smícháme všechny suché přísady, které přisypeme k rozmixované tvarohové směsi.

Na závěr vlijeme máslo a pořádně promícháme.

Těsto je lepivé, Vytvarujeme bochánek jeden, či dva menší a dáme je na plech vyložený pečícím papírem.

Takto připravené mazance dáme do lednice na hodinu  odpočinout.

Poté je teprve potřeme vajíčkem a ozdobíme mandlovými lupínky.

Pečeme 10 minut na 180°C a pak teplotu snížíme na 160°C a dopékáme ještě cca 30 minut. (Ke konci je nutné hlídat, ať je nespálíte).

- oblíbená firma -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno