Taková rychlá avšak velmi sytá večeře nebo oběd z kuřecích prsou s vůní Itálie… Když doplníme k porci jako přílohu zeleninu, tak získáme 4 plnohodnotné porce.
Suroviny:
- 2 ks kuřecích prsou
- 4 ks vajec
- 1 ks malá cuketa (2ks rajčat)
- 125 g sýru mozzarella v nálevu
- 2 PL smetany
- 100 g sýru čedar
- 2 PL olivového oleje
- 1 cibule
- 1 stonek řapíkatého celeru
- hrst bazalky
- sůl
- pepř
Postup:
Očištěna kuřecí prsa nakrájíme na tenčí plátky, osolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem a dáme na chvilku marinovat. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka. Oškrábanou cuketu (bude stačit půlka) zbavíme semínek a nakrájíme na půlměsíčky a nebo můžete cuketu nahradit na kolečka nakrájenými rajčaty. Řapíkatý stonek očistíme a nakrájíme na malé kostičky.
Na pánvičce lehce orestujeme na zbytku oleje marinovaná prsa. orestované maso vyndáme z pánvičky a na výpeku orestujeme cibuli, řapíkatý celer, později i cuketu. Stačí jen lehce, tak aby se dostal výpek do zeleniny a propojily se chutě.
Rozpálíme troubu na 170°C.
Do zapékací misky klademe po vrstvách ½ restovaného masa, restovanou zeleninu a sýr mozzarellu nakrájenou na kolečka a druhou polovinu masa. Na závěr zapékací misku s vrstvami masa, sýra a zeleniny zalijeme směsí smetany, rozšlehaných vajec, nastrouhaného sýra čedar a nakrájenou bazalkou.
Vložíme do trouby a zapékáme cca 30 minut.