Čas přípravy: 10 min
Čas vaření: 40 min
Množství: 2 porcí

Taková rychlá avšak velmi sytá večeře nebo oběd z kuřecích prsou s vůní Itálie… Když doplníme k porci jako přílohu zeleninu, tak získáme 4 plnohodnotné porce.


Suroviny:

  • 2 ks kuřecích prsou
  • 4 ks vajec
  • 1 ks malá cuketa (2ks rajčat)
  • 125 g sýru mozzarella v nálevu
  • 2 PL smetany
  • 100 g sýru čedar
  • 2 PL olivového oleje
  • 1 cibule
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • hrst bazalky
  • sůl
  • pepř

Postup:

Očištěna kuřecí prsa nakrájíme na tenčí plátky, osolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem a dáme na chvilku marinovat. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka. Oškrábanou cuketu (bude stačit půlka) zbavíme semínek a nakrájíme na půlměsíčky a nebo můžete cuketu nahradit na kolečka nakrájenými rajčaty. Řapíkatý stonek očistíme a nakrájíme na malé kostičky.

Na pánvičce lehce orestujeme na zbytku oleje marinovaná prsa. orestované maso vyndáme z pánvičky a na výpeku orestujeme cibuli, řapíkatý celer, později i cuketu. Stačí jen lehce, tak aby se dostal výpek do zeleniny a propojily se chutě.

Rozpálíme troubu na 170°C.

Do zapékací misky klademe po vrstvách ½ restovaného masa, restovanou zeleninu a sýr mozzarellu nakrájenou na kolečka a druhou polovinu masa. Na závěr zapékací misku s vrstvami masa, sýra a zeleniny zalijeme směsí smetany, rozšlehaných vajec, nastrouhaného sýra čedar a nakrájenou bazalkou.

Vložíme do trouby a zapékáme cca 30 minut. 

Předchozí článekLosos s brokolicovým pyré a karotkou
Další článekBrokolicový quiche

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno